Με αφορμή την κατάρτιση του Ετήσιου Πλαισίου Δράσης του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το έτος 2021, το σπιράλ κατέθεσε στον Πρόεδρο και τα διοικητικά στελέχη του ΚΟΔΗΠ, συγκεκριμένες προτάσεις και επίκαιρες ερωτήσεις.
Το κείμενο υπογράφουν η Ευαγγελία Βαβαρούτα και η Μαρία Γούβη, που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, ως παρατηρητές, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε του Κοινωνικού Οργανισμού, κυρία Διευθύντρια, κυρίες και κύριοι προϊστάμενοι των τμημάτων του ΚΟΔΗΠ, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο παρακολουθούμε, ακούμε, ρωτάμε κατά τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να μάθουμε και να κατανοήσουμε τη λειτουργία του Οργανισμού και να συνεισφέρουμε, από το ρόλο του παρατηρητή, όσο γίνεται στο σημαντικότατο έργο που κάνει. Γνωρίζοντας ότι διανύουμε την περίοδο κατάρτισης του Ετήσιου Πλαισίου Δράσης για το έτος 2021 και τον προγραμματισμό των στόχων του Οργανισμού, θα θέλαμε να θέσουμε κάποιες σκέψεις μας προς αξιολόγηση από τους διευθυντές των τμημάτων και ενδεχόμενη ενσωμάτωση στα σχέδιά σας.
Συγκεκριμένα: Στο “σπιράλ” πιστεύουμε πολύ στην ανάγκη διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με το Δήμο. Η αλληλεπίδραση θα πρόσφερε μόνο θετικά στοιχεία στις υπηρεσίες του Δήμου. Λειτουργώντας ήδη πιλοτικά το Safe AMEA, θα προτείναμε να επεκταθεί η συνεργασία. Κάνοντας συμφωνία με τους αντίστοιχους προέδρους τμημάτων των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, θα μπορούσαν να ενισχυθούν οι υπηρεσίες από φοιτητές που θα έκαναν την πρακτική τους στο διοικητικό-οικονομικό, στο κοινωνικό φροντιστήριο, στα ΚΔΑΠ.
Αξιοποιώντας τη συγκυρία η πόλη να διαθέτει τοπικά παραρτήματα οργανισμών και εταιρειών που ασχολούνται με την εκμάθηση στον πολίτη των βασικών αρχών υποστήριξης της ζωής, θα βρίσκαμε χρήσιμο την επιμόρφωση όλου του προσωπικού κυκλικά σε αυτές και την τοποθέτηση στους χώρους του οργανισμού αυτομάτων εξωτερικών απινιδωτών. Ευεργετικό, για τις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε κιόλας, θα ήταν να δρομολογηθούν όλες οι ενέργειες, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λήψη της βοήθειας των τροφίμων από το ΤΕΒΑ.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ενημερωθούμε για το πρόσημο της αξιολόγησης της τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Τα προβλήματα λύθηκαν; Έχει ολοκληρωθεί η μετακόμιση; Η εναλλαγή των υπευθύνων ανά 6 μηνών λειτούργησε;»
Το σπιράλ ελπίζει σε απάντηση των ερωτημάτων του στην προσεχή τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΔΗΠ, την προσεχή Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.