Πως θα διατηρήσετε ενυδατωμένο το δέρμα του μωρού σας

Προσοχή στο σαπούνι

Η τακτική φροντίδα και η ενυδάτωση του δέρματος του μωρού συμβάλλουν στην αποφυγή δερματίτιδας, ερεθισμών και άλλων κοινών προβλημάτων.

Αν και μια καλή ενυδατική κρέμα ή λοσιόν είναι χρήσιμα προϊόντα, υπάρχουν επιπλέον συστάσεις που πρέπει να έχετε κατά νου για να διατηρήσετε το δέρμα του μωρού σας ενυδατωμένο και υγιές.

Πώς να διατηρήσετε το δέρμα του μωρού σας ενυδατωμένο

Η ανάπτυξη του μωρού, οι «επιθετικοί» εξωτερικοί παράγοντες και οι αλλαγές θερμοκρασίας είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα κάθε μωρού.

Για σωστή ενυδάτωση (πέραν των απαραίτητων ενυδατικών κρεμών):

Φορέστε του τα κατάλληλα ρούχα

Όπως ορισμένα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό ή αλλεργική δερματίτιδα στο δέρμα του μωρού, έτσι και ορισμένοι τύποι υφασμάτων ρούχων.

Το μωρό σας θα πρέπει να φορά ρούχα από 100% βαμβάκι ή άλλα φυσικά υφάσματα. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ρούχα που δεν περιέχουν χημικά προϊόντα στην κατασκευή τους.

Ορισμένα ρούχα έχουν την ετικέτα της επωνυμίας τους ή ορισμένες ραφές που μπορεί να είναι άβολες για το μωρό. Επομένως, θα πρέπει να τα αφαιρέσετε ή να τα κόψετε για να αποτρέψετε πιθανή δερματίτιδα.

Μπάνιο ή ντους στην κατάλληλη θερμοκρασία

Το να κάνετε μπάνιο το μωρό κάθε μέρα δεν είναι απαραίτητο. Αντίθετα, συχνά αρκεί μόνο το σκούπισμα με ένα υγρό πανί ή ένα ξέβγαλμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε σαπούνι. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιήσετε , θα πρέπει να το ξεπλύνετε καλά για να αποφευχθεί μετέπειτα ερεθισμός.

Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό. Θυμηθείτε πως οι ακραίες θερμοκρασίες πρέπει πάντα να αποφεύγονται ώστε να μην δημιουργείται θερμική «απορρύθμιση» στο δέρμα.

Προσοχή στο σαπούνι

Το δέρμα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο και δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη όπως είπαμε πλήρως. Επομένως, η χρήση οποιουδήποτε τύπου σαπουνιού ή λαδιού μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα επίπεδα του pH του δέρματος και ερεθιστικές διεργασίες, έκζεμα ή κνησμό στο μωρό.

Όταν επιλέγετε ένα σαπούνι ή λάδι για το μπάνιο και την υγιεινή του μωρού σας, πρέπει να λαμβάνετε ορισμένες «προφυλάξεις». Γενικά, συνίσταται η χρήση ουδέτερων, ήπιων σαπουνιών για βρέφη.

Διατηρήστε την ατμόσφαιρα «υγρή»

Το χειμώνα, το δέρμα των μωρών τείνει να αφυδατώνεται λόγω της χρήσης θερμαντικών σωμάτων στο σπίτι. Για να αποφευχθεί η ξηρότητα του δέρματος, συνιστάται η χρήση υγραντικών. Διατηρούν το περιβάλλον δροσερό, το δέρμα ενυδατωμένο και βοηθούν τα προϊόντα ενυδάτωσης να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης