Γιάννης Καρβέλης: "Είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε και να επιβραβεύουμε τα άτομα με αναπηρίες"

3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες και εν όψει των χριστουγεννιάτικων εορτών, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, πρόκειται να επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τη δομή του Παιδιατρικού νοσοκομείου «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ» Πατρών «ΠΙΚΠΑ» για να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό και τους μικρούς εξυπηρετούμενους .

Η δομή βρίσκεται στην Παραλία Πατρών και εξυπηρετεί μικρούς χρόνιους ασθενείς με αναπηρίες, αλλά και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Στελεχώνεται από ειδικότητες που μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας και περίθαλψης κάνοντας ισότιμη την προσβασιμότητα και τις υπηρεσίες αποκατάστασης.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής, εν όψει της προγραμματισμένης επίσκεψής του, σχετικά με τα άτομα με αναπηρίας:

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε ένα επίπεδο εξυπηρέτησης όλων των παιδιών που προσέρχονται στη συγκεκριμένη δομή όσο το δυνατόν επαρκές και ικανοποιητικό προς τις ιδιαιτερότητές τους, διευκολύνοντας τη σωματική και κοινωνική τους αποκατάσταση. Γνωρίζοντας ότι το ποσοστό αναπηρίας του γενικού πληθυσμού αγγίζει το 10%, οφείλουμε να παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες, μέσα σε ένα ενιαίο σύστημα υγείας που θα συμβάλλει όσο το δυνατόν γίνεται στη μείωση των δαπανών της ελληνικής οικογένειας που έχει μέλος με αναπηρία. Επίσης, είναι σημαντικό, μέσα από την εμπλοκή και εξυπηρέτηση των ατόμων με ιδιαίτερες δεξιότητες στην ευρύτερη κοινότητα, να αποφευχθεί η κοινωνική τους απομόνωση και ο στιγματισμός τους. Είναι στο χέρι μας να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε ανθρώπους-πολίτες με σωματικές, ψυχικές και πνευματικές διαταραχές να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Η ένταξη επιτυγχάνεται και μέσω δραστηριοτήτων απασχόλησης, που τους αποδίδουν όχι μόνο κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, αλλά και αναγνώριση και ενίσχυση των ξεχωριστών χαρισμάτων που φέρουν»

Ο κ. Καρβέλης είχε προσφάτως επισκεφθεί το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (παράρτημα Πάτρας) και το ΚΟΙ.Σ.ΠΕ. «ΦΑΡΟΣ», τα μέλη του οποίου απασχολούνται συστηματικά σε νοσηλευτικές μονάδες της περιοχής μας. Επιπλέον, η 6ης ΥΠΕ πρόκειται να φιλοξενήσει ένα bazaar δημιουργημάτων των μελών του ΚΟΙ.Σ.ΠΕ «ΦΑΡΟΣ» στο ισόγειο χώρο του κτιρίου της κεντρικής διοίκησης (21 και 22 Δεκεμβρίου), έτσι ώστε να ενισχυθεί ο φορέας και τα μέλη του.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, συμπλήρωσε: «Θεωρώ υποχρέωσή μας να στηρίζουμε και να επιβραβεύουμε, με όποιον τρόπο μπορούμε τα απλά και καθημερινά επιτεύγματα των ατόμων με αναπηρίες που τα κάνουν τόσο ξεχωριστά και μοναδικά».

(φωτο: Από την πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και της αν. Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) στην Πάτρα.
 

Διαβάστε επίσης