Eσείς θα κάνατε οδικό ταξίδι με car rentals?

Οι 7 λόγοι, που επωφελείστε

Ανήκετε κι εσείς σε εκείνους, που τους αρέσει να ταξιδεύουν συχνά, αλλά όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσετε το μεταφορικό μέσο διστάζετε;

Οι 7 λόγοι, που επωφελείστε απευθυνόμενοι σε car rentals για να πραγματοποιήσετε τα ταξίδια σας, ίσως σας δώσουν την απάντηση, διαλύοντας κάθε ανησυχία.

Είναι ζήτημα τιμής

Τα οχήματα ανάλογα με το είδος και την κατηγορία τους έχουν διαφορετική τιμή. Η βέλτιστη τιμή και απόδοση εξαρτώνται από το μέγεθος του οχήματος, τη μάρκα, τον κατασκευαστή, αλλά και τον προορισμό της επιλογής σας. Παρόλα αυτά είναι κοινός τόπος, και το συνιστούν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου της ενοικίασης οχημάτων, να πραγματοποιείτε την κράτησή σας πολύ καιρό πιο πριν, αν θέλετε να κλείσετε τιμές ευκαιρίας. Μάλιστα στην Αμερική, λόγω της αυξημένης ζήτησης σε περιόδους όπως στη γιορτή των Ευχαριστιών, οι εταιρείες προτείνουν να κάνετε τις κρατήσεις έναν χρόνο πριν! 

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψη! Οι εταιρείες αγαπούν να σας πουλάνε επιπλέον προϊόντα ή τα ίδια σε αυξημένη τιμή. Αυτό σημαίνει, ότι αν ένα όχημα έχει μια στάνταρ τιμή, όταν η διαθεσιμότητα στον στόλο τους μειώνεται, η τιμή αυτή ανεβαίνει. Γι’ αυτό και πρέπει να εντοπίζετε όσο πιο νωρίς το όχημα της επιλογής σας. Μια ακόμη σημαντική παράμετρος είναι τα καύσιμα. Φροντίστε να γεμίσετε εσείς το ρεζερβουάρ σε πρατήριο της επιλογής σας, καθώς συνήθως θα είναι πολύ οικονομικότερο, από το να παραλάβετε από την εταιρεία το όχημα με γεμάτο ντεπόζιτο. Θα σας χρεώσουν και μάλιστα ακριβά.

Rent a car Athens airport: Τα οφέλη ενοικίασης σε κομβικά σημεία

Ένας τουρίστας πριν καν ξεκινήσει από τη χώρα του, αναζητά στα Αγγλικά «rent a car Athens airport», ώστε να είναι βέβαιος, ότι μόλις φτάσει στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο, θα τον περιμένει ετοιμοπαράδοτο το όχημά του παρακάμπτοντας τις ατέλειωτες ώρες αναμονής στον γκισέ. Έτσι θα είναι έτοιμος να φύγει όποτε το θελήσει. 

Για να είμαστε βέβαια απόλυτα ειλικρινείς οι χρεώσεις στο αεροδρόμιο, λόγω και των σχετικών τελών, είναι πιο ακριβές. Για κάποιον λοιπόν, που ενδιαφέρεται να γνωρίσει περισσότερο τη χώρα που επισκέπτεται, που έχει άπλετο χρόνο στη διάθεσή του και πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο προϋπολογισμό, η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι να κατευθυνθεί στο κέντρο της πόλης ή στα προάστια για να παραλάβει το όχημά του.

Προστατεύετε το αμάξι σας

Ο λόγος προφανής. Επισκέπτεστε μια χώρα που δε γνωρίζετε καλά. Αυτό σημαίνει, ότι δε γνωρίζετε την κατάσταση του οδικού δικτύου ή τα τοπία, που πρόκειται να δείτε. Γιατί λοιπόν να επιβαρύνεται με επιπλέον χιλιόμετρα το δικός σας αμάξι; Αναλόγως του ταξιδιού και της διάρκειάς του, οι τιμές ποικίλουν. Σε πολλές περιπτώσεις η ενοικίαση οχήματος μπορεί να είναι πιο ακριβή επιλογή, αλλά είναι συνήθης και ασφαλέστερη πρακτική ιδίως αν το όχημά σας δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αν από την άλλη έχετε ένα πολυτελές αμάξι, μπορεί να του προκαλέσετε φθορές. Καλύτερα να το ενοικιάσετε.

Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό

Απευθυνόμενοι στις rent a car επιχειρήσεις για τα οδικά σας ταξίδια μπορείτε να διαλέξετε από μια ποικιλία οχημάτων. Θέλετε ίσως ένα πιο μεγάλο όχημα από το δικό σας, εφόσον θα έχετε πολλά πράγματα μαζί σας; Μήπως θα έχετε συγγενείς και φίλους μαζί; Μπορείτε να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα και να επιλέξετε αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Αν πάλι είστε αποφασισμένοι να εξερευνήσετε την άγρια φύση και να περάσετε από δύσβατα μονοπάτια, γιατί να μη δοκιμάσετε ένα 4x4; Τέλος υπάρχουν κι εκείνοι, που θέλουν να ταξιδέψουν με άνεση, στυλ και μια δόση πολυτέλειας, οπότε με την ενοικίαση οχημάτων μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν ένα πιο glamorous αυτοκίνητο.  

Προσοχή κατά τη χειμερινή περίοδο

Είναι κατάλληλο το όχημά σας για τον απόλυτο χειμώνα, χιόνι και πάγο ή βροχή και λάσπη; Αν όχι, βρείτε μέσα από τα ενοικιαζόμενα οχήματα το ιδανικό για την περίσταση. Επιλέγοντας ένα SUV δε θα πρέπει να ανησυχείτε για τα λάστιχα ή αν η μηχανή θα αντέξει το κρύο.

Σημείο εκκίνησης: Rent a car Athens

Το πιο ευχάριστο μέρος κάθε ταξιδιού είναι η διαδρομή. Έτσι λοιπόν για κάποιον τουρίστα, που θέλει να εξερευνήσει τη χώρα μας σπιθαμή προς σπιθαμή, είναι αυτονόητο, ότι θα αναζητήσει στην πρωτεύουσα μια υπηρεσία πληκτρολογώντας στα Αγγλικά rent a car Athens. Φτάνοντας στη χώρα μας θα παραλάβει το όχημά του και... έτοιμος για εξερεύνηση.

Φθηνότερη επιλογή από αεροπλάνο

Το ταξίδι με αεροπλάνο λόγω περιορισμών, των αλλαγών κανόνων, που επήλθαν με την πανδημία, έγινε λίγο πιο δύσκολη υπόθεση, ενώ και οι τιμές των εισιτηρίων είδαν την ανιούσα με την ενεργειακή κρίση. Έτσι το ταξίδι με όχημα, που νοικιάσατε μπορεί να είναι πιο άνετο, αφού θα έχετε τον χώρο σας και την άνεση να ακολουθείτε το πρόγραμμά σας βάσει των δικών σας επιθυμιών.

 

Διαβάστε επίσης