Η εθελόντρια του "Αλμα Ζωής" Αννα Γουρζή μιλά για την εμπειρία της: Ο καρκίνος μου άλλαξε την ζωή

 

Πως ανακαλύψατε τον καρκίνο μαστού;

Τον καρκίνο του μαστού τον ανακάλυψα τυχαία σε μια εξέταση ρουτίνας, όταν ήμουν 48 ετών. Έως τότε δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στην  οικογένεια μου. Η διάγνωση έπεσε σαν κεραυνός στο κεφάλι μου και δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Πόσο άλλαξε η ζωή σας μετά τη διάγνωση;

Μετά το πρώτο σοκ της διάγνωσης και την έξοδο μου από το νοσοκομείο, αποφάσισα να κάνω τα μεγάλα μου όνειρα πραγματικότητα και σήμερα μπορώ να πω πως τα κατάφερα και κάνω ακόμα περισσότερα. 

Γιατί διαλέξατε να γίνετε εθελόντρια στο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ;

Είχα βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου πως όχι μόνο θα αγωνιστώ για την ζωή μου, αλλά θα πολεμήσω  τον καρκίνο με όλες μου τις δυνάμεις.

Αφού λοιπόν δεν είμαι  γιατρός που είναι πάντα στην πρώτη γραμμή,  σκέφτηκα ότι η εμπειρία μου θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλες γυναίκες που νοσούν, ώστε να βρουν την δύναμη να παλέψουν και να κερδίσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Συγχρόνως μέσα από τον εθελοντισμό,  δυναμώνω και μαθαίνω τις εξελίξεις στην θεραπεία κατά του καρκίνου μέσα από τις δράσεις και την επαφή με τα άλλα μέλη του συλλόγου.

 Ποιος είναι ο ρόλος της εθελόντριας;

Ο ρόλος μου είναι να προσφέρω τον χρόνο και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει μέσα από την εκπαίδευση, στις διάφορες ανάγκες που προκύπτουν, μέσα από τον πολύ καλά οργανωμένο σύλλογο μας. 

Ποια είναι η πιο δυνατή σας ανάμνηση από τη συνάντηση σας με μια γυναίκα που υποστηρίξατε μέσα από τον εθελοντικό σας ρόλο;

Κάθε γυναίκα που έχω συναντήσει είναι διαφορετική και οι στιγμές που έχω μοιραστεί μαζί τους όλες είναι συγκινητικές. Μια που θυμάμαι πολύ καλά είναι μια κυρία αρκετά μεγάλη σε ηλικία από το Αγρίνιο που ήταν σε μεταστατικό στάδιο, με πλήρη επίγνωση της κατάστασης της, αλλά με αισιοδοξία και χιούμορ έδειχνε αποφασισμένη να αγωνιστεί. Ένιωσα μεγάλο θαυμασμό για το θάρρος της και η αλήθεια είναι πως ένιωσα να με δυναμώνει η στάση της παρά να την στηρίζω εγώ. 

Γιατί αξίζει να συμμετέχει κάποια γυναίκα που έχει την εμπειρία του καρκίνου στο Pink the City;

Το Pink the city έχει γίνει ένας θεσμός τα τελευταία 10 χρόνια  στην Δυτική Ελλάδα και κάθε γυναίκα που το στηρίζει γνωρίζει πως η συμμετοχή της δίνει φωνή και ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη και χρηστικά αντικείμενα και δίνει ένα χέρι στην γυναίκα, στην αδερφή, στην μητέρα, στην φίλη, στην κόρη να πιαστεί και να βρει το θάρρος να προχωρήσει. Να νοιώσει πώς δεν χάθηκε η ανθρωπιά στον κόσμο μας και αξίζει σε όλες μας να ζούμε ανάμεσα σε φίλους και ανθρώπους που νοιάζονται για μας και διεκδικούν για εμάς όσα  δεν μπορεί το κράτος από μόνο του να υποστηρίξει .

 

Διαβάστε επίσης