Ένα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου γεγονός, παρουσίασε στο Πατραϊκό κοινό η «Πολυφωνική»

Ένα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου γεγονός, παρουσίασε στο Πατραϊκό κοινό η «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ», την παρελθούσα Τετάρτη, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

           Πρόκειται για τη συναυλία κλασικής μουσικής, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πανεπιστημίου Princeton, των ΗΠΑ, η οποία συνδιοργανώθηκε από την «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ» και την ACFEA Tour Consultants, μέσω του συνεργάτη- αρχιμουσικού του Οργανισμού, Τάσου Στρίκου.

Η Συμφωνική Ορχήστρα, με την εκπληκτική διεύθυνση του διάσημου διευθυντού της Ορχήστρας, Μαέστρου Μάικλ Πράττ, αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από 98 φοιτητές του Πανεπιστημίου Princeton, ερμήνευσε με ιδιαίτερη ευαισθησία, τα μεγάλης δυσκολίας έργα που είχαν επιλεγεί από τον Μαέστρο της, ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό της συναυλίας, με την επαγγελματική της απόδοση, με τις εξαιρετικές μουσικές ερμηνείες των έργων, καταχειροκροτηθείσα, με αποτέλεσμα να κληθεί τρείς φορές επί σκηνής ο Μάικλ Πράττ στο τέλος της συναυλίας.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Ορχήστρα ερμήνευσε τα σύγχρονα έργα: The River, Duke Ellington (1899-1974) και Elegy, Evgeni Orkin (b.1977), ενώ στο δεύτερο μέρος, με εκπληκτική ορχηστρική δεξιότητα, ερμήνευσε την Symphony No. 5 in E Minor, Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893)

Η συναυλία δόθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της Ορχήστρας στην Ελλάδα και με τρείς συναυλίες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την πόλη μας, το πέρασμα της οποίας, δικαίωσε όχι μόνον τη φήμη της, αλλά έδωσε την ευκαιρία στο Πατραϊκό κοινό, να παρακολουθήσουν ένα ακρόαμα υψηλότατου, επαγγελματικού επιπέδου, συγκεντρώνοντας τα διθυραμβικά του σχόλια.