Πάτρα - Οικογένεια Θ. Νεμουτιάνου: "Δηλώσεις που ξεχειλίζουν από υποκρισία και ανακρίβειες, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

"Τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιοποιηθεί στον Τύπο, δηλώσεις συνδικαλιστικών ενώσεων ή συνδικαλιστικών στελεχών στο χώρο της υγείας, που προτάσσουν το ιδιοτελές συνδικαλιστικό τους όφελος, σε βάρος της αποκάλυψης των πραγματικών συνθηκών που οδήγησαν τον συγγενή μας στον θάνατο. Δεν θα αφήσουμε χώρο για τέτοιες δηλώσεις, που ξεχειλίζουν από υποκρισία και ανακρίβειες", αναφέρουν, μέσω του δικηγόρου τους, τα μέλη της οικογένειας του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου ο οποίος υπενθυμίζεται πως δεν έγινε δεκτός στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" επειδή δεν εφημέρευε και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

"Αν θέλουν να συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας γνωρίζουν τον τρόπο. Ας απευθυνθούν στις αρχές, όπως άλλωστε κάναμε και εμείς. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν τις νόμιμες συνέπειες των επιλογών τους", δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου τους:

Είναι σε γενικές γραμμές γνωστός σε όλους ο τραγικός θάνατος του υιού και αδελφού μας Θεόδωρου Νεμουτιάνου. Για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου διεξάγεται ήδη διοικητική και ποινική έρευνα από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές. Εμείς, στα πλαίσια που ο Νόμος ορίζει, δηλώσαμε, ενώπιον των προανακριτικών αρχών, παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον κάθε υπεύθυνου, που με πράξεις ή παραλείψεις συνετέλεσε αιτιωδώς στην επέλευση του μοιραίου και άδικου, για τον υιό και αδελφό μας, αποτελέσματος. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές, επιλέγοντας  το δρόμο της νομιμότητας  και του σεβασμού των κανόνων, που διέπουν την προανακριτική διαδικασία.  Για το λόγο αυτό δεν περιφέρουμε τη θλίψη και την οδύνη μας δημοσίως. Λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα αλληλεγγύης και στήριξης από πολλούς γνωστούς και αγνώστους συνανθρώπους μας. Με την ευκαιρία της παρούσης τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την άδολη στήριξή τους. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιοποιηθεί στον Τύπο, δηλώσεις συνδικαλιστικών ενώσεων ή συνδικαλιστικών στελεχών στο χώρο της υγείας, που προτάσσουν το ιδιοτελές συνδικαλιστικό τους όφελος, σε βάρος της αποκάλυψης των πραγματικών συνθηκών που οδήγησαν τον συγγενή μας στον θάνατο. Δεν θα αφήσουμε χώρο για τέτοιες δηλώσεις, που ξεχειλίζουν από υποκρισία και ανακρίβειες. Αν θέλουν να συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας γνωρίζουν τον τρόπο. Ας απευθυνθούν στις αρχές, όπως άλλωστε κάναμε και εμείς. Διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν τις νόμιμες συνέπειες των επιλογών τους.

ΠΑΤΡΑ 25-7-2022

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Διαβάστε επίσης