Αλμα Ζωής Αχαΐας: Μάρτιος 2020- Μάιος 2022- Ολοκλήρωση του Έργου Σύμμαχοι Φροντίδας

 

Σε ανακοίνωση από το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Αχαΐας αναφέρεται ότι: 

Ένα καινοτόμο Έργο ολοκληρώνεται μετά από 2 χρόνια απαιτητικής δουλειάς...Με πολλές ανατροπές, αλλαγές, επαναπροσδιορισμούς, δύσκολες στιγμές, δυνατές στιγμές, πάντα όμως με στόχο ξεκάθαρο να μας οδηγεί: Τη φροντίδα των αφανών ηρώων σε αυτό το δύσκολο δρόμο του καρκίνου, των φροντιστών ογκολογικών ασθενών. 

Καταφέραμε, εν μέσω της πανδημίας της Covid-19, να εκπαιδεύσουμε 80 φροντιστές ογκολογικών ασθενών, να παράσχουμε ψυχοκοινωνική στήριξη σε μια ομάδα αυτών, να πραγματοποιήσουμε με κάθε δυνατό μέσο ενημερωτικές εκδηλώσεις σε δήμους ολόκληρης της ΠΔΕ και να διοργανώσουμε το 1ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία, βάζοντας έτσι γερά τα θεμέλια για την καθιέρωση αυτού του Προγράμματος μέσα στα βασικά προγράμματα του Άλμα Ζωής Πάτρας.

Σε αυτό το ταξίδι είχαμε δίπλα μας εξαιρετικούς συνοδοιπόρους, τους εισηγητές, των σεμιναρίων που μας μετέφεραν όλη τη γνώση και την εμπειρία τους. Ευχαριστούμε θερμά τους: κ. Σουζάνα Αμπτουλάχ, κ. Παναγιώτα Γούλα, κ. Δημήτριος Καρδαμάκης, κ. Τζουλια Κουκουρικου, κ. Σοφία Μέρμελα, κ. Ιωάννα Μπαγιωνέτα, κ. Γεωργία Πανίτσα, κ. Ιωάννα Παρτσαλάκη, κ. Κλαίρη Τζιομάκη και την κ. Αθηνά Χριστοπούλου.

Ευχαριστούμε ολόκληρο τον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο του Νομού Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας που συνέβαλε στην επικοινωνία των δράσεων του Έργου "Σύμμαχοι Φροντίδας, δημοσιεύοντας σε όλο αυτό το διάστημα τα Δελτία Τύπου του Φορέα μας.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε και την πολύτιμη βοήθεια των δημοσιογράφων Πέλυ Μπεβούδα, Δήμητρα Λαοπόδη και Μαρία Καλπουζάνη  για την βιντεοσκόπηση των τηλεοπτικών ενημερωτικών εκδηλώσεων και τους τηλεοπτικούς σταθμούς ORT TV και Αχελώος Τηλεόραση για την προβολή αυτών.

Στην επιτυχή ολοκλήρωση του Έργου "Σύμμαχοι Φροντίδας" συνέβαλε και μια ομάδα εξωτερικών συνεργατών με την παροχή της πολύτιμης τεχνογνωσίας τους, ο καθένας στο δικό του αντικείμενο. Ευχαριστούμε θερμά τους : Simos Graphic Arts & Design για την γραφιστική επιμέλεια του υλικού επικοινωνίας του Έργου, την InterMediaΚTΗ (Κόμβος Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης)  για την εκπαίδευση και την τεχνική υποστήριξη των διαδικτυακών μας δράσεων, τον κ. Κώστα Φασουλά για την κινηματογράφηση του εξαιρετικού βίντεο για το έργο "Σύμμαχοι Φροντίδας" ,που βρίσκεται στη παρούσα ανάρτηση και των εκπαιδευτικών βίντεο που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, την κ. Ελισάβετ Γεωργίου για την εκπαίδευση που παρείχε σε ΔΣ, Μέλη και Εργαζόμενους του Φορέα μας σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης, τον επί χρόνια συνεργάτη του Φορέα μας Forotek Αγαλιώτης για την πολύτιμη συμβολή του στη λογιστική διαχείριση του Έργου, την εταιρεία PixelDraw για τη διαχείριση της Ιστοσελίδας μας και ενημέρωση αυτής με το υλικό του Σύμμαχοι Φροντίδας, την εταιρεία T-Zed Productions για τη παροχή υπηρεσιών διοργάνωσης του Συνεδρίου μας.

Στο πλαίσιο πραγματοποίησης των ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Δήμους ολόκληρης της ΠΔΕ συνεργαστήκαμε με τους κατά τόπους Δήμους, Φορείς , Συλλόγους, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν με το καλύτερο τρόπο. Ευχαριστούμε θερμά τους : Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας, Δήμος Καλαβρύτων , Δήμος Αγρινίου & Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Αγρινίου & Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγρινίου, Δήμος Ζαχάρως, Κέντρο Υγείας Γαστούνης Πηνειού, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ερυμάνθου, Δήμος Ήλιδας  , 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Μεσολογγίου, Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ομότιμο Καθηγητή Χειρουργικής Παν/μίου Πατρών κ. Δημήτρη Κούκουρα για τις ομιλίες που πραγματοποίησε σε όλους τους προαναφερθέντες δήμους, για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ένας πραγματικά φύλακας άγγελος του Συλλόγου μας.

 

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την παραχώρηση της Αιγίδας και την 6η ΥΠΕ για την Στήριξη στην υλοποίηση των ενημερωτικών εκδηλώσεων.

 

O σχεδιασμός και η υλοποίηση του Έργου "Σύμμαχοι Φροντίδας" ξεκίνησε από μια ομάδα εργαζομένων και μελών του ΔΣ του Άλμα Ζωής Πάτρας. Στον τερματισμό μπορεί να μην είναι όλοι εδώ όμως ο καθένας έβαλε ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του για την υλοποίηση αυτού του Έργου. Η οραματίστρια αυτού του Έργου και ολόκληρου του Άλμα Ζωής Πάτρας ΛΙΟΛΙΩ ΚΟΛΥΠΕΡΑ , η Αγγελική Στεφανάκη, η Πάκυ Καραλή, η Ντέπυ Μαλλιώρη, η Ρένα Χυτοπούλου, η Κλαίρη Τζιομάκη, η Κατερίνα Λαμπρακοπούλου, η Γεωργία Πανίτσα, ,η Αναστασία Γκμπενόμπα και η Ελένη Μητροπούλου.

 

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στου Φορείς που πίστεψαν σε αυτό το Έργο, μας εμπιστεύτηκαν για την υλοποίησή του και βοήθησαν να περάσει από τη θεωρία στη πράξη. Έτσι, ευγνωμονούμε τον Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Μηχανισμό EEA and Norway Grants, το Πρόγραμμα Active citizens fund , τον Φορέα Διαχείρισης Επιχορήγησης το  Ίδρυμα Μποδοσάκη, την κ. Μαρία Τσενέ -Βοηθός Διευθύντρια Προγράμματος Active citizens fund και τον Γιάγκο Αντίοχο- Υπεύθυνο Επικοινωνίας του  Ιδρύματος Μποδοσάκη για τη στενή συνεργασία όλο αυτό το διάστημα.

 

Ευχαριστούμε όλους και όλες και υποσχόμαστε εμείς στο Άλμα Ζωής Πάτρας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη γυναίκα που νοσεί με καρκίνο μαστού με κάθε δυνατό τρόπο.

Διαβάστε επίσης