Πως θα βλέπει από αύριο τους συγγενείς της η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τι αλλάζει και γιατί στο επισκεπτήριο

 

Αίθουσα Σύνταξης tempo24

Τη δυνατότητα να βρεθεί από κοντά και να συνομιλήσει, με την οικογένειά της, χωρίς να παρεμβάλεται διαχωριστικό τζάμι, θα έχει τις επόμενες ημέρες η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η απόφαση δεν αφορά αποκλειστικά την 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, αλλά όλους τους κρατούμενους των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.

Σύμφωνα με την εντολή του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, οι κρατούμενοι θα μπορούν από την 1η Μαϊου να βλέπουν και πάλι τους δικούς τους ανθρώπους στα λεγόμενα «ανοικτά επισκεπτήρια».  

Να θυμίσουμε πως λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα, για την προστασία από τον κορονοϊό, οι κρατούμενοι συναντούνταν με τους οικείους τους, αλλά και με τους δικηγόρους τους έχοντας ανάμεσά τους τζάμι και συνομιλούσαν μέσω τηλεφώνου. Τώρα όλα αυτά καταργούνται και επανέρχεται η προηγούμενη κατάσταση.

Ετσι η Ρούλα Πισπιρίγκου στο προσεχές επισκεπτήριο θα βρεθεί από κοντά με την μητέρα της και την αδελφή της. Θα καθίσουν μαζί όλες για να αναλύσουν τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς έχουν προγραμματίσει οι δύο γυναίκες να μεταβούν στον Κορυδαλλό την ερχόμενη εβδομάδα.

Βέβαια καθημερινά η 33χρονη συνομιλεί μαζί τους με το καρτοτηλέφωνο, όταν έχει τη δυνατότητα του προαυλισμού, όπως και με τους δύο δικηγόρους της. 

 

Εξελίξεις στις έρευνες για τον θάνατο της Ίριδας

Εξάλλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr, η αποστολή, τα επόμενα 24ωρα, από πανεπιστημιακό ιστοπαθολογικό εργαστήριο των Ιωαννίνων στους ιατροδικαστές της Αθήνας Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα των «πλακιδίων» με τους ιστούς της καρδιάς της άτυχης Ιριδας που πέθανε, υπό άγνωστες συνθήκες, στις 21 Μαρτίου 2021 στην οικογενειακή κατοικία στην Πάτρα, θα αποτελέσει ένα από τα κύρια βήματα για την πλήρη διαλεύκανση της δραματικής υπόθεσης με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της ήδη προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η ορθότητα της γνωμάτευσης

Η νέα εξέταση αυτών των ιστών από τους έμπειρους ιατροδικαστές της Αθήνας, από «μηδενική βάση», θα αναδείξει την ορθότητα ή μη της πιο κρίσιμης γνωμάτευσης (ότι δηλαδή το άτυχο μωρό έπασχε από ανυπαρξία των φυσικών «βηματοδοτών» της καρδιάς του) στο επονομαζόμενο θρίλερ της Πάτρας.

Ενα πόρισμα που εκδόθηκε πριν από έναν χρόνο και το οποίο ουσιαστικά εξαΰλωσε τότε τις υπόνοιες που είχαν αρχίσει να διατυπώνονται από γιατρούς, ΕΛ.ΑΣ. και άλλους ιατροδικαστές ότι οι θάνατοι και τα περίεργα προβλήματα υγείας που πάθαιναν τα τρία παιδιά είναι αποτέλεσμα σκόπιμων, εγκληματικών ενεργειών.

Και έτσι σταμάτησε, βάσει της συγκεκριμένης γνωμάτευσης, να ερευνάται το ενδεχόμενο ύποπτων παρεμβάσεων και άρχισε να εξετάζεται ενδελεχώς κάποιο «κληρονομικής φύσης» γενετικό πρόβλημα που αποδείχθηκε όμως ανύπαρκτο ύστερα από την εξέταση 1.000 σχετικών γονιδίων.

Ίσως κόστισε τη ζωή της Τζωρτζίνας

Σε μια καθυστέρηση και μια στροφή του ενδιαφέροντος τότε της έρευνας που ίσως ήταν αυτή που κόστισε τη ζωή της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Με τον θάνατό της να αποδίδεται σε χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης από τη μητέρα των κοριτσιών.

Αυτό το μοιραίο συμβάν, όπως λένε ερευνητές της υπόθεσης, «θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου της αδελφής της Ιριδας ήταν διαφορετικό».

Ιατροδικαστές αλλά και γιατροί ιδιαίτερα έμπειροι σε θέματα προβλημάτων στους φυσικούς βηματοδότες της καρδιάς, μιλούν για «προφανώς λανθασμένο πόρισμα αφού τέτοιου είδους ανυπαρξίες φλεφοκόμβων και κολποκοιλιακών κόμβων έχουν καταγραφεί απειροελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία 50ετία και δεν θα επέτρεπε την επιβίωση του μωρού, ούτε για λίγες ώρες».

Με την ιστοπαθολόγο από τα Ιωάννινα που εξέδωσε το σχετικό πόρισμα να επιμένει ότι η γνωμάτευσή της είναι απολύτως ορθή και έχει επανεξετάσει κατ’ επανάληψη όλους τους ιστούς και επιβεβαιώνει την ανυπαρξία των «βηματοδοτών» της καρδιάς… Αλλοι ιστοπαθολόγοι ωστόσο πιθανολογούν ότι «ίσως υπήρξαν προβληματικές τομές στην καρδιά που δημιούργησαν την ψευδαίσθηση για απουσία αυτών των τμημάτων της».

Οι «ασφυκτικές κηλίδες»

Οι ιατροδικαστές που ερευνούν εκ νέου τις συνθήκες θανάτου της Ιριδας ή έχουν πληροφορηθεί τα σχετικά πορίσματα του 2021 φαίνεται να έχουν ορισμένες σαφείς ενδείξεις από «ασφυκτικές κηλίδες» που βρέθηκαν σε όργανά της, από την επονομαζόμενη «συμφόρηση οργάνων», από το πνευμονικό οίδημα που παρουσίασε και από σημάδια που είχε στη ρινική και στοματική κοιλότητα ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ασφυξία με «πανάκι» ή με τα χέρια της δράστιδος.

Σημειώνεται ότι εκείνο το ξημέρωμα, τον Μάρτιο του 2021, στο σπίτι όπου βρέθηκε νεκρή η Ιριδα, βρισκόταν η μητέρα της και η αδελφή της Δήμητρα.

Ομως άλλοι ιατροδικαστές επισημαίνουν ότι μία τέτοια γνωμάτευση, χωρίς την ενδελεχή εξέταση των πλακιδίων από τα Ιωάννινα και την απόρριψη ή μη της γνωμάτευσης για την «αγενεσία ή την υποπλασία φλεβοκόμβου και κολποκοιλιακού κόμβου», θα ήταν αμφισβητούμενη.

 

Διαβάστε επίσης