Ρούλα Πισπιρίγκου: Μετά την καταδίκη της για τη Τζωρτζίνα ξανά στο εδώλιο για Μαλένα και Ίριδα στις 5 Απριλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ομόφωνα η Ρούλα Πισπιρίγκου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά από 15 μήνες, 99 συνεδριάσεις, δεκάδες μάρτυρες, το δικαστήριο καταδίκασε τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 9χρονης κόρης της.

Η 35χρονη κατηγορούμενη άκουσε την απόφαση σιωπηλή και ανέκφραστη. Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου την ενημέρωσε πως δικαιούται να ασκήσει έφεση, εκείνη απάντησε «την έχω ασκήσει ήδη».

Στη δικαστική αίθουσα, και ο πρώην σύζυγος της 35χρονης, Μάνος Δασκαλάκης. Αμίλητος, δε θέλησε να πει το παραμικρό.

Η άτυχη Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2022 από ισχυρή δόση κεταμίνης, ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Η 35χρονη κρίθηκε ένοχη και για την απόπειρα σε βάρος της κόρης της λίγους μήνες νωρίτερα, όταν το παιδί είχε εισαχθεί στο «Καραμανδάνειο».

Τότε, οι γιατροί κατάφεραν να κρατήσουν την Τζωρτζίνα στη ζωή, ωστόσο η 9χρονη έμεινε τετραπληγική.

Συνεχίζεται το δεύτερο δικαστήριο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη στις 30 Μαρτίου 2022 και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δύο χρόνια μετά, η δικαιοσύνη απεφάνθη.

«Δε μας ενδιέφερε μια μειωμένη ποινή αλλά η αθώωση. Με εξέπληξε η ομόφωνη απόφαση», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διαβίβασης πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης για τον Μάνο Δασκαλάκη και τους γιατρούς που κατέθεσαν στη δίκη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την καταδίκη για την Τζωρτζίνα, κάθεται και πάλι στο εδώλιο για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, δίκη που είναι σε εξέλιξη και συνεχίζεται στις 5 Απριλίου.

 

 

Δίκη Πισπιρίγκου: Αυλαία έπειτα από 99 συνεδριάσεις - «Έχω ασκήσει ήδη έφεση» είπε η 35χρονη (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ