Αστυνομικοί Αχαΐας για Κατερινόπουλο: Ανυπόστατες μομφές και υπονοούμενα πλήττουν την αξιοπιστία της Ασφάλειας Πατρών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας προκάλεσαν οι δηλώσεις που έκανε ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούσαν στην υπόθεση του φωτογραφικού υλικού των ευρημάτων από τον θάνατο της μικρής Ίριδας.

 

«Δεν εμπιστεύομαι κάποιους από την ασφάλεια Πατρών», τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος.

Πάτρα-ΕΛ.ΑΣ: "Δεν είχαμε φωτογραφίες της Ίριδας-Ουδέποτε η Ασφάλεια ασχολήθηκε με την υπόθεση"-΄Ολες οι απαντήσεις για το "κλειδωμένο cd"

 

Σε ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρονται τα εξής:

Προς μεγάλη μας έκπληξη και λύπη ακούσαμε χθες από τα χείλη απόστρατου αξιωματικού, αλλά και πρώην μέλους του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελληνικής  Αστυνομίας, ανυπόστατες μομφές και υπονοούμενα που στόχο είχαν να πλήξουν την  αξιοπιστία, τον επαγγελματισμό και το κύρος των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών.  

Είναι γνωστό ότι κανένας Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών  δεν έχει επιφορτιστεί καθ' οιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών. Η δε Ένωση μας, διά των οργάνων της, απέχει συνειδητά από κάθε δημόσια παρέμβαση  σχετικά με την γνωστή επίκαιρη τραγωδία της Πάτρας, σεβόμενη αφενός τις εν εξελίξει  έρευνες αλλά και την ηθική βαρύτητα που έχει για την κοινή γνώμη η συγκεκριμένη  υπόθεση. 

Σε κάθε περίπτωση οποιοσδήποτε έχει να καταγγείλει συγκεκριμένα γεγονότα,  πράξεις ή παραλείψεις Αστυνομικών οφείλει να απευθυνθεί θεσμικά στις αρμόδιες αρχές  και όχι με γενικές και αόριστες κατηγορίες που προσβάλουν την υπόληψη των  υπαλλήλων και θίγουν το κύρος της υπηρεσίας. 

 

Διαβάστε επίσης