Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την οπαδική βία

Στο Μέγαρο της Ερμού

Σε ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρονται τα εξής:

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 14:00 έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο  της Πάτρας διοργανώθηκε από την Ένωσή μας Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για την  κλιμακούμενά φαινόμενα οπαδικής βίας, μετά και από τον σοβαρότατο τραυματισμό του  31χρονου Συναδέλφου μας στην Αθήνα.  

Οι Αστυνομικοί που συγκεντρώθηκαν έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία ότι  πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα άμεσα, ώστε να θωρακιστεί η ασφάλεια στους  αθλητικούς χώρους και να εκλείψουν τελείως τα σοβαρά περιστατικά βίας που δυστυχώς  λαμβάνουν χώρα. Στην συγκέντρωση αυτή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο  Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Τομεάρχης Προστασίας του  Πολίτη του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Μαρίνος Σκαρδάμης, η Υποστράτηγος ε.α. και  Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Έφη Γιαννία, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΑΥΑ και  μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας κ. Θανάσης Αθανασόπουλος, ο  πρώην πρόεδρος της ΕΑΥΑ και μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Γιάννης Ταπεινός και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών  Ελληνικής Αστυνομίας περ. Δυτ. Ελλάδας κ. Ανδρέας Πλέσιας.  

Αν και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των Αστυνομικών είχαν προτείνει ισχυρά μέτρα,  η Κυβέρνηση εξήγγειλε χθες δέσμη ηπιότερων μέτρων τα οποία αναμένουμε να  εφαρμοστούν πλήρως, και όχι να μείνουν στα χαρτιά όπως στο παρελθόν. Σε κάθε  περίπτωση δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε σε μαχητική ετοιμότητα ώστε να πιέσουμε προς  κάθε κατεύθυνση και σταματήσει οριστικά να χύνεται αίμα νέων φιλάθλων και  Αστυνομικών στους χώρους του αθλητισμού.  

  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΡΕΝΕΣ ΤΟΥΣ  

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ