Πάτρα-ΕΛ.ΑΣ: "Δεν είχαμε φωτογραφίες της Ίριδας-Ουδέποτε η Ασφάλεια ασχολήθηκε με την υπόθεση"-΄Ολες οι απαντήσεις για το "κλειδωμένο cd"

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Οι απαντήσεις για τις καταγγελίες που αφορούσαν στην υπόθεση του φωτογραφικού υλικού των ευρημάτων από τον θάνατο της μικρής Ίριδας δόθηκαν. Και δόθηκαν αρμοδίως.

Όπως έγραψε χθες το tempo24.news οι τηλεοπτικές αναφορές που έγιναν σε τηλεοπτικό σταθμό από δημοσιογράφο και τον πρώην αξιωματικό της Αστυνομίας Θανάση Κατερινόπουλο, προκάλεσαν αναστάτωση στο Αστυνομικό Μέγαρο της Πάτρας.

Οι αναφορές υπό την μορφή καταγγελιών, αφορούσαν σε "φωτογραφίες ευρημάτων από τον θάνατο της Ίριδας, οι οποίες είναι κλειδωμένες σε γραφείο της Ασφάλειας Πατρών και δεν αποστέλλονται στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής". Μάλιστα ο κ. Κατερινόπουλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας οτι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην  Ασφάλεια Πατρών και πως "ευτυχώς που την υπόθεση των θανάτων των κοριτσιών τις ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών"

Το tempo24.news πληροφορείται πως για την υπόθεση υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Σκούμα, ο οποίος ζήτησε άμεσα ενημέρωση από την τοπική ηγεσία της Αστυνομίας την οποία και είχε.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό το οποίο επικαλέστηκε ο δημοσιογράφος και το οποίο είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα που εκδίδει, δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στην  τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα επικαλούνται αστυνομικές "πηγές", το φωτογραφικό υλικό στο οποίο φέρεται να αποτυπώνονται στο πρόσωπο της μικρής Ίριδας σημάδια τα οποία παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια, δεν έχουν αποτυπωθεί σε αστυνομικό "φιλμ" αλλά ίσως έχουν δοθεί από άλλη πηγή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Αστυνομία.

Επίσης τονίζεται με έμφαση πως ουδέποτε άλλη Υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αιτήθηκαν για να παραλάβουν οποιασδήποτε μορφής υλικού και στοιχείων που αφορούν στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Και αυτό γιατί, όπως υπογραμμίζεται, η Ασφάλεια Πατρών δεν ασχολήθηκε ποτέ με τους θανάτους των κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ενώ άλλες Υπηρεσίες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. έστειλαν την δικογραφία για τον θάνατο της Ίριδας στον Εισαγγελέα.

Για όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής, είναι όπως προαναφέρθηκε ενήμερος ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.