Αγαπητέ μου Δήμαρχε...

Του Σταύρου Ιντζεγιάννη, λογοτέχνη

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ,

 (το αγαπητέ μετά γνώσεως λόγου και με το χέρι στο ευαγγέλιο που έλεγε η γιαγιά ,ο μακαρίτης ο πατέρας μου έλεγε με το χέρι στο …σφυροδρέπανο για να την πάει κόντρα διότι του είχε τάξει προίκα δύο αγελάδες και ένα γαϊδούρι και του έδωσε μόνο το γάιδαρο -με το συμπάθιο- άσχετα αν η μάνα ήταν που μας έκανες ανθρώπους)

   ΔΗΜΑΡΧΟΝ ΠΑΤΡΕΩΝ-ΠΑΤΡΑ  ( κάποιοι φίλοι σου μου λένε να γράψω ΔΗΜΑΡΧΟΝ ΠΑΤΡΕΩΝ-ΠΕΡΙΣΣΟΝ το οποίο αντιπαρέρχομαι  διότι το θεωρώ σκέτη κακία, δεδομένου από ότι θυμάμαι  όταν εξελέγης είπες ότι  θα είσαι Δήμαρχος όλων των Πατρινών  και άρα έχουν άδικο! )  

 Με συγχωρείς που σε ζαλίζω κάθε τόσο αλλά όπου αγαπάει παιδεύει λέει η λαϊκή σοφία.

   Ήθελα λοιπόν να σου υπογραμμίσω ( σιγά μη σου το δείξει η γραμματέας σου !) ότι στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως τέως Βασιλίσσης Όλγας (( Ρωσίδα ήταν και μάλιστα ρατσιστής ,τσαρίνα!!!) υπάρχει μία υποτιθέμενη παιδική χαρά ( λέω υποτιθέμενη  διότι στην εποχή μας δεν υπάρχουν ούτε οι νταντάδες (ανάγνωθι Φιλιππινέζες)  που είχαν  οι πλούσιοι, ούτε οι γιαγιάδες που είχαμε εμείς ο χύδην όχλος , να πάει τα παιδιά να παίξουν στην πλατεία. Σήμερα χρειαζόμαστε ( αφού δουλεύουμε και οι δύο-αν δουλεύουμε!)  ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ  όπου η εργαζόμενη  μητέρα θα αφήνει τα παιδιά της  πηγαίνοντας στη δουλειά της και θα τα παίρνει καθαρά – ίσως και ταϊσμένα-επιστρέφοντας ( ευχής έργον θα ήταν να έχει ο Δήμος αυτοκίνητα να μαζεύει (ευκαιρία να τους  κάνει και καθοδήγηση ε;-αλλά ας μη ζητάμε πολλά. Που να βρεθούν τόσα λεπτά) . 

  Στην πλατεία λοιπόν (Σε ζάλισα ε; Όχι εσένα  αλλά τη γραμματέα σου που τα διαβάζει, δεν ξέρω και πως τη λένε  για να απευθύνομαι ευθέως  σ` αυτή !!!) υπάρχει στο βόρειο μέρος μια παιδική υποτίθεται χαρά όπου υπάρχει κάτι σαν κούνια ( μπορείς να την πεις και ικρίωμα) που κανείς δεν ξέρει πως λειτουργεί , που ποτέ

δεν έχει λειτουργήσει πέρα από του ότι είναι και επικίνδυνη . Βγάλτε τη λοιπόν πριν θρηνήσουμε θύματα-άσε που γεμίσαμε την πλατεία σιδερικά και είναι κρίμα να σου καταμαρτυρούν αδιαφορία παρά την εγνωσμένη αγάπη  σου για την πόλη 

 Πάντα με την  αμέριστη και ειλικρινή μου αγάπη.

 

 

Διαβάστε επίσης