Αγαπητέ μου Δήμαρχε...

του Σταύρου Ιντζεγιάννη, λογοτέχνη

 

     Αγαπητέ μου Δήμαρχε.

    Σπεύδω –αρχίζοντας από τα καλά-να σας συγχαρώ για την αναμόρφωση της Κωνσταντινουπόλεως που αποτελεί την είσοδο της πόλης  και προδιαθέτει ευχάριστα τον ξένο η τον γηγενή επισκέπτη. Όσο για τουρίστες δεν πειράζει που δεν έρχονται  δεν εξαρτάται η ύπαρξή μας μόνο από αυτούς!!!Σας συγχαίρω και  χειροκροτώ.

   Έχω τις αντιρρήσεις μου για την πλατεία Εθνικής

Αντιστάσεως που την γεμίσατε σιδερικά-υποτίθεται παιδικές χαρές-που  ούτε ένα παιδί πάει να παίξει-ούτε ένα!-για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν πια οι μανάδες που ευκαιρούσαν να πάνε τα παιδιά τους στην πλατεία. Ούτε –ευτυχώς !- οι Φιλιππινέζες , αυτά τα δυστυχισμένα πλάσματα που ήρθαν  εδώ κυνηγώντας  μοίρα στον ήλιο και τα καταντήσαμε δουλικά του τύπου 1935 τότε που φέρνανε χωριατάκια  για να γίνουν υπηρέτριες , να  πλένουν τα πόδια της κυρίας και να ξεσπάει τα σεξουαλικά απωθημένα του ο … «κύριος» επάνω τους  και να μαθαίνει ο κανακάρης  της οικογένειας  πως το τρίβουν το πιπέρι!!! Οι πλούσιοι έχουν τις αμαξάρες τους και τις βιλάρες τους δεν πάνε στην Πλατεία με τον χύδην όχλο!!!

  Η εποχή με τις παιδικές χαρές τελείωσε!

 ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ όπου η εργαζόμενη μητέρα  θα αφήσει το παιδί της για να πάει στη δουλειά της ή –φευ-να ψάξει για δουλειά να ζήσει την οικογένειά της και να γυρίσει το μεσημέρι να το πάρει πλυμένο, ταϊσμένο, έχοντας παίξει και μπορεί ενδεχομένως να έχει μάθει και την αλφαβήτα!

  Χαλάσατε  μια από τις ωραιότερες πλατείες έστω κι αν κατοικοεδρεύανε οι γύφτοι ( γιατί ντρέπονται να λένε  είμαι γύφτος ; Δεν είναι βρισιά, είναι φυλετικό γνώρισμα! άνθρωποι είναι κι αυτοί ίδιοι απαραλάχτα μ` εμάς)

   Όσο για `κείνο το φοβερό μηχάνημα ίδιο με… ικρίωμα

αμφιβάλλω αν ξέρει και κανείς πως λειτουργεί όχι να ανέβει. Ποιός τολμάει!!!Ξηλώστε το. Ελευθερώστε την πλατεία. Έστω μια κούνια σε μια γωνιά  φτάνει και περισσεύει!!!  

  Σταθμούς χρειάζεται η εποχή μας όχι άχρηστες κούνιες

 Θα σκεφθείτε ότι γκρινιάζω.  Σωστά. Τα …κουσούρια δεν κόβονται εύκολα. Απλώς αγαπώ την πόλη όπου ζω όπως και εσείς είμαι βέβαιος ότι την φροντίζεται. Όσο για το κάποτε μουσείο στην Αράτου και Μαιζώνος τυλιγμένο από δεκαετίες στη βρώμικη και ξεσχισμένη κουνουπιέρα του , αφήστε το έτσι. Είναι  μάρκα  ντεποζιτάτα - Πάτρα 2021-, τουριστικό αξιοθέατο  για να το φωτογραφίζουν και να μη λένε ότι δεν έχουμε…αισθητική!!!

Σημ :Μη διανοηθεί κανείς να μου πει ότι το φτιάχνουν από μέσα με ένα εργάτη δέκα – δεκαπέντε χρόνια τώρα γιατί θα τον κάνω…βάιραλ που λέμε νεοελληνικά  μια και το  «θα τον ξεφωνήσω» δεν μας άρεσε.

  Αμφιβάλω αν βρείτε χρόνο να με διαβάσετε ή μάλλον αν θα σας το δείξουν οι  φροντίζοντες την ενοχλητική αλληλογραφία  σας . Όπως και να έχει όμως   Κύριε Δήμαρχε βεβαιωθείτε για την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σας και τον σεβασμό μου στον Θώκο

 

Διαβάστε επίσης