Πέτρος Φιλιππίδης: Διακόπηκε για τις 28 Μαρτίου η δίκη του

Ωστε να δώσει το παρών

Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου 2022 η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου. «Δεν θα το πιστεύετε» είπε πει νωρίτερα, περιγράφοντας στο δικαστήριο την απώλεια κιλών λόγω πρoβλήματος υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει ο προφυλακισμένος ηθοποιός. 

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη ζήτησε τη διακοπή της δίκης προκειμένου να μπορέσει να βρίσκεται ο ηθοποιός στη δίκη και να παρακολουθεί τη διαδικασία.

Η εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης προτείνει τη διακοπή της δίκης λέγοντας: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Σήμερα  βρέθηκαν στα δικαστήρια οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη (συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη), Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας. 

Σε δηλώσεις του μετά την αναβολή της δίκης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, δήλωσε ότι ο ηθοποιός δεν βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο γιατί «δεν του επέτρεψε η κατάσταση της υγείας του» αλλά «την επόμενη φορά θα είναι παρών για να αποδειχθεί η αθωότητα του». Σημείωσε δε ότι «αν οι σωματικές του δυνάμεις δεν του το επιτρέψουν, θα έρθει ακόμη και με καροτσάκι».

«Η παρούσα διαδικασία δεν είναι θεατρική παράσταση, δεν υποδύεται κάποιο ρόλο, το ακροατήριο και οι φυλακές δεν είναι θεατρικό σκηνικό, είναι πραγματικότητα. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αποφασισμένος μα καταρρίψει όλες τις έωλες κατηγορίες. Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και όσοι κληθούν θα μεταφέρουν αυτά που έμαθαν από τις καταγγέλλουσες», είπε επίσης.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης