Κωνσταντίνος Δαμαλάς: Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής στο Πολύεδρο

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Δεκεμβρίου

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου  Δαμαλά στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ. Λόγω των υγειονομικών συνθηκών τα εγκαίνια θα είναι διευρυμένα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου.

 

Ο ζωγράφος παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα του στην Ελλάδα, σε μια μικρή αναδρομική,  μετά την επάνοδό του από την Αμερική, όπου είχε ενεργό εικαστική παρουσία για τριανταπέντε χρόνια. Τα έργα του, με μνήμη και ρομαντισμό, μας συνδέουν με τη φύση που όλοι έχουμε ανάγκη. Δουλεμένα με λάδι σε καμβά, τα καθαρά χρώματα της ζωγραφικής του αγκαλιάζουν την ψυχή μας.

 

Ο Κωνσταντίνος  Δαμαλάς γεννήθηκε στο χωριό Καρπέτα του Νομού Αχαΐας το 1952. Το 1985 μετανάστευσε στην Αμερική όπου εργαζόταν ως εικαστικός καλλιτέχνης (ζωγραφική, γλυπτική κλπ). Το 2020 επέστρεψε στην Ελλάδα και ζει στην Πάτρα. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από τριάντα ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.  Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές  στην Αμερική, στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Παράλληλα με την ζωγραφική, ασχολείται και με την ποίηση έχοντας εκδώσει την συλλογή ¨ΧΕΡΣΑΙΑ ΚΥΜΑΤΑ¨ από τις εκδόσεις «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» το 2015.

 

Διαβάστε επίσης