Συγκινητική η ανταπόκριση του Πατρινού κοινού στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «I am Jamilia»

Θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 13/9

Χθες, σε ζεστό κλίμα υλοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας της Irina Unruh “I am Jamilia”, που διοργανώνουν στην Πάτρα το Κέντρο για την αντιμετώπιση των έμφυλων ανισοτήτων ΕΡΙΦΥΛΗ και η Μediterrart Gallery με τη συνεργασία της γκαλερί Τύρβη.

Οπως αναφέrουν σε ανακοίνωση τους οι διοργανωτές:

"Το άνοιγμα στο ευρύ κοινό της Έκθεσης συνέπεσε με τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που ενημερώθηκε με αυτή την αφορμή για το φαινόμενο των αναγκαστικών γάμων και των απαγωγών ανήλικων κοριτσιών με σκοπό τη σεξουαλική και οικονομική τους εκμετάλλευση, φαινόμενο που υπάρχει σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και τη δική μας. 

Το Κέντρο «Εριφύλη» προχώρησε σε συνεργασία με την γκαλερί Τύρβη και τη  Μediterrart Gallery στη διοργάνωση αυτής της έκθεσης, καθώς οι καταναγκαστικοί γάμοι, που πραγματεύεται η έκθεση, αποτελούν καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών, θέλοντας να αναδειχτεί η έμφυλη διάσταση του φαινομένου. Εξάλλου, η ίδια η έκθεση δίνει φωνή σε γυναίκες του Κιργιστάν που έχουν παντρευτεί με απαγωγή και βρίσκονται ακόμα υπό καθεστώς εκμετάλλευσης, με τα πρόσωπά τους να μην είναι ορατά στις φωτογραφίες για αυτόν τον λόγο.

Για λίγα λεπτά βρέθηκε μέσω διαδικτυακής σύνδεσης η ίδια η καλλιτέχνης, Irina Unruh, που με ιδιαίτερη χαρά εισέπραξε το έντονο ενδιαφέρον των Πατρινών για το έργο της, ενώ μίλησαν για το θέμα ο ομ. καθηγητής Βαγγέλης Πολίτης - Στεργίου και ο Βασίλης Μάρκου, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου «Εριφύλη».

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στη "Μediterrart Gallery" στη Δεξαμενή στο Δασύλλιο (πρώην τουριστικό περίπτερο) έως και τις 13 Σεπτέμβρη 2023, ώρες 7-10 μ.μ. πλην Κυριακής.

Εκπρόσωποι του Κέντρου «Εριφύλη» θα βρίσκονται σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης στη διάθεσή σας για ξενάγηση και ενημέρωση".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ