Γιορτή Πολιούχου Αγ. Ανδρέα: Προσέλευση από σήμερα για προσκύνημα - Δεν θα γίνει παζάρι - Τι μέτρα θα εφαρμοστούν κατά το διήμερο των εορτασμών

Θα γιορταστεί κανονικά φέτος ο Πολιούχος της Πάτρας Αγιος Ανδρέας με μέτρα και τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού και οι νοσηλείες στην περιοχή δεν μειώνονται και το καμπανάκι κινδύνου για περαιτέρω διασπορά του ιού συνεχίζει να χτυπά.

Να σημειωθεί πως πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, λόγω πανδημίας, φέτος στο πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου, περιλαμβάνεται κανονικά η Θεία Λειτουργία και την καθιερωμένη λιτανεία στο κέντρο της πόλης, κατά τις 11.30πμ., μικρότερη σε χρονική διάρκεια, χωρίς στάσεις και με περιορισμένη συμμετοχή σχολείων.

Εξάλλου, από σήμερα αναμένεται αυξημένη προσέλευση πιστών για να προσκυνήσουν την εικόνα και την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα.

Rapid έξω από το Ναό

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δωρεάν rapid test έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέ,α από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας σήμερα Δευτέρα, παραμονή της γιορτής, αλλά και ανήμερα της 30ης Νοεμβρίου.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 29 Νοεμβρίου από τις 14:00 ως τις 21:00 και ΑΥΡΙΟ Τρίτη 30 Νοεμβρίου, από τις 8:00 μέχρι τις 21:00 στον εξωτερικό χώρο του πρώην καταστήματος εστίασης «ΠΑΤΡΙΝΟ», έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, για έλεγχο του γενικού πληθυσμού.

Μία είσοδος, μία έξοδος

Στο μεταξύ στο ναό θα υπάρχει αυστηρά μία είσοδος και μία έξοδος, ώστε να ελέγχεται η ροή του κόσμου και να μην υπάρχει συνωστισμός ατόμωνο, ενώ στα μέτρα της ΕΛΑΣ θα ισχύει ότι και όλες τις προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει δηλαδή διακριτική παρουσία της αστυνομίας, στον περίβολο του ναού για την τήρηση των μέτρων.

Επίσης, ούτε και φέτος θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο παζάρι που λειτουργούσε παραμονή και ανήμερα του Αγίου Ανδρέα πλησίον του ναού.

 

Διαβάστε επίσης