Πάτρα: Η ΕΛ.ΑΣ θα "κυκλώσει" από σήμερα τον Αγ. Ανδρέα για να μην συγκεντρώνονται πιστοί - ΦΩΤΟ

Χωρις πιστούς θα παραμείνει σήμερα και αύριο ο Ναός του Πολιούχου της Πάτρας

 

Από νωρίς το πρωϊ μοτοσυκλετιστές και περιοπολικά βρίσκονταν μπροστά από τον ΙΝ του Αγ. Ανδρέα και απέτρεπαν τους πιστούς να μπουν στην εκκλησία.

Πολύ διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Ανδρέα λόγω κορονοϊού, καθώς δεν επιτρέπονται οι εκδηλώσεις στην Ναό του Πολιούχου, αλλά ούτε καν οι συγκεντρώσεις από εορτάζοντες σε σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 η ΕΛ.ΑΣ έχει οργανώσει ειδικό σχέδιο ώστε η παρουσία της αστυνομίας να είναι έντονη γύρω από την περιοχή του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα, για να μην προσεγγίζουν πιστοί και να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Επίσης έλεγχοι αναμένονται και στο κέντρο, προκειμένου να αποφευχθούν οι μετακινήσεις από σπίτια σε σπίτια.

Εξάλλου, χθες στην Πάτρα, στην Αστυνομική Διεύθυνση στην Ερμού βρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει προσέλευση πιστών στον Αγ. Ανδρέα». Και μάλιστα είχε συνάντηση με τα στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, όπου και αναλύθηκε ο σχεδιασμός για το διήμερο των εορτών.

Οπως έλεγαν στο tempo24 στελέχη της ΕΛΑΣ δεν θα περνάει κανείς προς την περιοχή του Ναού του Πολιούχου, "ούτε για να ανάψει κερί".

Διαβάστε επίσης