Η Πάτρα γιορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της Αγιο Ανδρέα - Δοξολογία και λιτανεία - Ποιά μέτρα ισχύουν

 

Τον Πολιούχο της Αγιο Ανδρέα τιμά σήμερα η Πάτρα, με λαπρόστητα, αλλά και τήρηση των υγειονομικών κανόνων, καθώς έχουμε έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού και νοσηλειών στην περιοχή. 

Στον Ναό του Αγ. Ανδρέα θα εισέρχονται οι πιστοί μόνο από μια είσοδο και θα εξέρχονται επίσης από μία, όπως έγινε και χθες χωρίς να παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, τόσο εκτός , όσο και εντός του ναού.

Επίσης συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σήμερα από τις 8:00 μέχρι τις 21:00 στον εξωτερικό χώρο του πρώην καταστήματος εστίασης «ΠΑΤΡΙΝΟ», έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, για έλεγχο του γενικού πληθυσμού, εφόσον το επιθυμεί, καθώς στην είσοδο της εκκλησίας δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών για την πανδημία.

Ποιοι θα παραστούν

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.
Θα παραστεί, επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γεώργιος Παπανδρέου, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, και ο πατραϊκός λαός.

Τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που απουσιάζει στην Κωνσταντινούπολη, θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής Δημάρχου, αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας με τις αντιδημάρχους, Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη και Δ.Ε. Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Τασία Τογιοπούλου.

Δοξολογία και Λιτανεία
Σήμερα, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία (7:00-10:30 π.μ.), θα ακολουθήσει δοξολογία και στις 11 π.μ. λιτανεία, κατά την οποία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα συμμετέχει μικρότερος αριθμός ιερέων και αντιπροσωπειών που θα συνοδεύουν την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου, ενώ δεν θα γίνουν στάσεις και δεήσεις.
Από χθες βρίσκονταν στην Πάτρα οι: Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, και Άρτης κ. Καλλίνικος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Διαβάστε επίσης