Αχαΐα: Η κακοκαιρία άρχισε να ...δείχνει τα δόντια της - Σφοδρές καταιγίδες στην περιοχή ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει αρχίσει να πλήττει με σφοδρότητα την περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας, από νωρίς το απόγευμα.

Η έντονη βροχόπτωση έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί τα πρώτα προβλήματα, καθώς στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων με αποτέλεσμα περιπολικά της ΕΛΑΣ να σπεύσουν στο σημείο και αστυνομικοί να διευκολύνουν την κυκλοφορία.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκονται χειριστές 13 μηχανημάτων για να παρέμβουν εάν χρειαστεί, στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Λαρισσού, της Δυτικής Αχαΐας όπου και τις προηγούμενες ημέρες είχαμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Εξάλλου, από το πρωΐ ισχύον έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας:

Λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών και ραγδαίων βροχοπτώσεων, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας καλεί τους συνδημότες αλλά και τους διερχόμενους να μην χρησιμοποιούν τους παρακάτω αγροτικούς δρόμους:

• Νιφορέικα-Μανετέικα

• Λάππα-Άραξος

• Χαραυγή-Άβυσσος

• Γομοστό-Λιμνοχώρι

Αυτοί οι αγροτικοί δρόμοι έχουν σημανθεί με κώνους ώστε να μην επιτρέπεται η διέλευση και παρακαλούνται οι συνδημότες να τηρήσουν την απαγόρευση.

Η διέλευσή τους από αυτούς μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

Τέλος υπογραμμίζεται ότι πρέπει να αποφεύγεται η διέλευση από πλημμυρισμένα σημεία προς αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.


Τόνοι νερού "σκεπάζουν" την Καλόγρια - Εγκλωβισμένοι κάτοικοι - Τεράστια καταστροφή στο Διβάρι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ