Superleague 1, ΠΑΟΚ – Απόλλων Σμύρνης 4-1: Αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο και επέστρεψε στις νίκες

 

 

Για ένα ημίχρονο ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε μια σταθερή εικόνα μέσα στην Τούμπα, κρατώντας εύκολα το 1-1. Ο ΠΑΟΚ όμως κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, με τον Σφιντέρσκι να του δίνει το… κρίσιμο γκολ που τον οδήγησε στο τελικό 4-1. Κρίσιμο σημείο στο ματς, η αναγκαστική αλλαγή του Λισγάρα, αφού λίγο μετά οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και σκόραραν δις. Ακυρώθηκε με VAR τέρμα του Ελ Καντουρί.

Πριν καλά καλά οι δυο ομάδες δώσουν τις πρώτες μπαλιές στο ματς, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ (4′). Ο Μπίσεσβαρ έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή, Τέιλορ και Τουτουαρίμα “μπλέχτηκαν” (ο δεύτερος έβαλε… τρικλοποδιά στον πρώτο) με τον Κουτσιαύτη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να φτάσει και σε άλλα γκολ, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης βρήκε την ψυχολογία και στην πρώτη του φάση, έφερε το ματς στα ίσα. Η άμυνα των γηπεδούχων “κοιμήθηκε” στη σέντρα του Μαρτίνες, ο Τέιλορ… έχασε τον Παμλίδη, ο παίκτης των φιλοξενούμενων πετάχτηκε, πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το γήπεδο… κατηφόρισε στη συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει για το γκολ. Στο 18′ ο Κότσαρης ήταν σε ετοιμότητα, στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ. Εντυπωσιακή ήταν και η επέμβαση του Έλληνα πορτιέρε σε σουτ του Αουγκούστο στο 25′. Ο Απόλλων Σμύρνης, όμως, “πάτησε” καλύτερα στη συνέχεια και έβαλε… δύσκολα στους γηπεδούχους. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έφτιαξε άλλη σημαντική φάση στο πρώτο μέρος, παρά τις προσπάθειες των Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με… φόρα στην επανάληψη και στο 49′ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Μετά από τρεις κεφαλιές και άστοχη έξοδο του Κότσαρη, ο Σφιντέρσι έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Ιωαννίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 54′ ο “δικέφαλος του Βορρά” σκόραρε με προβολή του Ελ Καντουρί -από μπαλιά του Σβαμπ, αλλά το VAR ακύρωσε το οριακό αυτό τέρμα, ως οφσάιντ!

Ο Απόλλων Σμύρνης δέχθηκε μεγάλη πίεση στα καρέ του και είδε τον Λισγάρα να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού (τον αντικατέστησε ο Ντεντάκης). Το γκολ έμοιαζε… θέμα χρόνου για να έρθει και τελικά μπήκε στο 66′. Ο Σφιντέρσκι βρήκε λίγο χώρο και με ωραίο διαγώνιο τελείωμα μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Κότσαρη και έδωσε ξανά προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (2-1). Έξι λεπτά αργότερα, ο Μιχαηλίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 με κοντινή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα δυο γκολ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου -έχοντας πλέον περισσότερη σιγουριά- προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, κάνοντας… διαχείριση, ενόψει Κοπεγχάγης. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έφτασε εύκολα στο φινάλε του αγώνα, διαμορφώνοντας στις καθυστερήσεις το τελικό 4-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αουγκούστο.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης