Μαθαίνω Γαλλικά: Προνόμιο αδιαμφισβήτητο

Της Γεωργίας Πετροπούλου*

Είτε πρόκειται για επαγγελματικές ευκαιρίες είτε για την προσωπική μας  ανάπτυξη, η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας αποφέρει πολλά οφέλη και θα  μπορούσε ακόμη και να αλλάξει τη ζωή μας. 

Τα γαλλικά είναι η γλώσσα της λογοτεχνίας, της ποίησης, του σινεμά, της τέχνης, της τεχνολογίας, του τουρισμού, της μόδας, της διπλωματίας. 

Τα γαλλικά είναι μια γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας. 

Μαθαίνω Γαλλικά και είμαι σε θέση να επικοινωνήσω με 300 εκατομμύρια  γαλλόφωνους σε όλο τον κόσμο, και να ανακαλύψω έναν συναρπαστικό  πολιτισμό.  

Τα γαλλικά ομιλούνται και στις 5 ηπείρους. Έτσι, μιλώντας αυτή τη γλώσσα  μεταφέρομαι στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη : 

 -στην ηπειρωτική Γαλλία , σε υπερπόντια εδάφη της, όπως η Γουαδελούπη, η  Γαλλική Γουιάνα και η Ρεϋνιόν, 

 -στις Ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο,  -στην Αμερική, ιδίως στο Κεμπέκ, τη γαλλόφωνη επαρχία του Καναδά,  - στην Αφρική, όπου πολλές χώρες έχουν τα γαλλικά ως επίσημη γλώσσα. 

Μπορώ να διαλέξω να σπουδάσω στη Γαλλία και να ενταχθώ δωρεάν, σε ένα  από τα κορυφαία πανεπιστήμιά της, ακολουθώντας την υψηλή ποιότητα  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και καινοτόμο έρευνα. Εάν με ενδιαφέρει η  επιστήμη ή η έρευνα, πρέπει να γνωρίζω ότι η Γαλλία είναι γενέτειρα  σημαντικών τεχνολογιών και επιστημονικών εφευρέσεων. 

Η γαλλική γλώσσα ανοίγει πόρτες στην αγορά εργασίας, ιδίως αν θέλω να  σταδιοδρομήσω στον τομέα των διεθνών σχέσεων. Τα γαλλικά είναι μία από  τις επίσημες γλώσσες οργανισμών όπως ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, η UNESCO και ο  Ερυθρός Σταυρός. 

Η γνώση της γαλλικής γλώσσας μού επιτρέπει να εγκατασταθώ σε μια  γαλλόφωνη χώρα και να εργαστώ σε μια γαλλική εταιρεία. 

Εν ολίγοις, οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους γαλλόφωνους, είναι  αναρίθμητες.

Μαθαίνω γαλλικά και ταυτόχρονα μαθαίνω πολλά για τον εαυτό μου.  Ξεκινώντας αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, θα ανακαλύψω μέσα μου, ανυποψίαστους πόρους. Χάρη σε αυτή την πρόκληση, θα ενισχύσω την  αυτοπεποίθησή μου, την δημιουργικότητά μου, θα αναπτύξω την  ενσυναίσθηση και θα διευρύνω τους ορίζοντές μου. 

Και… εάν μαθαίναμε τα γαλλικά μαζί ; Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στην  Πάτρα, Μορφωτικό και Πολιτιστικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας, παρέχει ποιοτική μαθησιακή εμπειρία, που επιτρέπει να εξασφαλίσετε σωστές, βαθιές  γνώσεις καθώς επίσης και επιτυχία στα διπλώματα DELF, DALF, SORBONNE τα  οποία αποτελούν ισχυρό εφόδιο στην σύγχρονη εποχή. 

Η άριστα καταρτισμένη και παθιασμένη ομάδα μας, σας περιμένει! 

 

*Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα