Με το ροζ μπλουζάκι η Πάτρα θα απευθύνει το τελευταίο "αντίο" στη Λιολιώ Κολυπέρα - Ποια είναι η ιστορία του - ΦΩΤΟ

 

Τα χρόνια που περνούν ξεθωριάζουν τα ρούχα. Αυτό το μπλουζάκι δεν ξεθωριάζει ποτέ! Είναι το ροζ μπλουζάκι, σημείο αναφοράς για το Pink the City Patras, που έχουμε όλες οι Πατρινές στη ντουλάπα μας...

Πριν από εννέα χρόνια, η Λιολιώ Κολυπέρα μαζί με ολες τις δραστήριες και αξιόλογες κυρίες του συλλόγου "Άλμα Ζωής", παράρτημα Πάτρας, είχαν ένα όραμα. Να "βάψουν" την πόλη ροζ. Το χρώμα που έχει ταυτιστεί με τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού. Το χρώμα που είναι συνώνυμο με την ελπίδα αλλά και τη συνέχιση της ζωής και μετά τη νόσο. Έτσι ξεκίνησε το Pink the City... Ως μια "φωνή", που πέρασε από τις γειτονιές της Πάτρας, "έβγαλε" όλες τις γυναίκες από τα σπίτια τους και τις "έντυσε" στα ροζ! Η ιδέα ήταν να σχηματιστεί ένα ροζ "ποτάμι" χωρίς να ξεχωρίζει καμιά μας. Και το πέτυχε το Άλμα Ζωής. Καθιερώθηκε ως θεσμός. Εκείνη την ημέρα, χιλιάδες γυναίκες φορώντας το ροζ μπλουζάκι, περπατούν και "φωνάζουν": "Είμαστε εδώ, παλεύουμε, βοηθάμε, στηρίζουμε, αγαπάμε, γελάμε". Ανάμεσά τους γυναίκες που έφτασαν μια ανάσα απο το θάνατο... γυναίκες που του δείχνουν τα "δόντια" τους, γυναίκες που μέσα στα χέρια τους έσβησαν αγαπημένα πρόσωπα από τον καρκίνο... Δεν ξεχωρίζει καμία. Γέλιο και δάκρυ μπλέκονται σαν τη μουσική που δέχεται τους στίχους. 

Πάτρα: Με ροζ μπλουζάκια το τελευταίο αντίο στην Λιολιώ Κολυπέρα - Αύριο η κηδεία της - Η παράκληση της οικογένειας

Με αυτό το ροζ μπλουζάκι, αύριο Πέμπτη η Πάτρα, θα αποχαιρετήσει τη Λιολιώ Κολυπέρα. Όπως άλλωστε ήταν και η επιθυμία της. 

"Να μη λείψει καμία μας...", έκλεινε την ομιλία της κάθε χρόνο η Λιολιώ και μετά γέμιζαν οι δρόμοι χαμόγελα, δάκρυα χαράς, αισιοδοξία, δύναμη... και αγκαλιές! Πολλές αγκαλιές και σφιχτές. 

Αύριο στην κηδεία, θα είναι το τελευταίο pink the city μιας γυναίκας που "έβαψε" την πόλη με ανεξίτηλη ... αγάπη. 

Πάτρα: Κατακλύστηκε το διαδίκτυο από μηνύματα για την Λιολιώ Κολυπέρα-Η πόλη θρηνεί και αποχαιρετά την μεγάλη μαχήτρια

Και φέτος το pink the city patras, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Όπως μας ενημερώνουν οι διοργανωτές, έχουν ήδη τυπωθεί 4.000 μπλουζάκια. Τα έσοδα, όπως είναι ήδη γνωστό, καλύπτουν τις ανάγκες του συλλόγου και τις υποστηρικτικές δράσεις που παρέχει στις γυναίκες που έχουν ανάγκη τη σκέπη του. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φετινές δράσεις θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη της πρόεδρου του συλλόγου "Άλμα Ζωής" Λιολιώς Κολυπέρα. Το σύνθημα για φέτος;  "Μαζί, πιο δυνατοί". Το "μαζί" για την αείμνηστη πρόεδρο του συλλόγου ήταν κάτι σαν "φυλαχτό". Θα το κρατήσουμε και αυτό στην καρδιά μας, κάτω από το ροζ μπλουζάκι μας... Καλό ταξίδι στο ΦΩΣ Λιολιώ...