Σόκαρε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο ΠΑΣ Γιάννινα

 

 

Ένα τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς στο 87΄ ήταν αρκετό, προκειμένου ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει μεγάλο "διπλό" στην Τούμπα με 0-1 και έτσι ο "δικέφαλος του Βορρά" να ξεκινήσει με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στη φετινή Super League 1.

"Χρυσός" σκόρερ για τον "Άγιαξ της Ηπείρου" ήταν ο Κόντε.

Έτσι, ντεμπούτο με το... αριστερό στην επανεμφάνισή του έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, εν αντιθέσει με τον τεχνικό του ΠΑΣ, Ηρακλή Μεταξά. Είχε κατοχή και τελικές ο ΠΑΟΚ, ωστόσο ελάχιστες ήταν πραγματικά αξιόλογες. 

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες είχαν από μία τελική στο πρώτο τέταρτο (4' Σφιντέρσκι – 15' Πίρσμαν). Έκτοτε, ο ΠΑΟΚ άρχισε να αναλαμβάνει ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων (στο 64%-36% η κατοχή της μπάλας), προσπαθώντας να διασπάσει τις γραμμές του, καλά οργανωμένου, ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Σβαμπ αποτελούσε το «Α» και το «Ω» στις οργανωτικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι Καγκάβα και Μπίσεσβαρ άλλαζαν συχνά θέσεις, αφήνοντας παράλληλα χώρο στον Βιεϊρίνια να ανεβαίνει και να απειλεί. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ -παρά τις οκτώ τελικές του (οι δύο στον στόχο) στο πρώτο μέρος- αδυνατούσε να βρει δίχτυα.

Καλύτερή του στιγμή εκείνη στο 23', όταν ο Σάλιακας έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σβαμπ. Με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να… απαντά με το διαγώνιο σουτ του Σνάιντερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 61' το σουτ του Μιτρίτσα κόντραρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καγκάβα βρήκε αέρα και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο από τη γραμμή τέρματος.

Στο 61' ήταν η ώρα του Μιτρίτσα να περάσει (μαζί με τον Κούρτιτς). Ήταν δραστήριος, προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά η ομάδα του δεν -πέρα από την εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο 74'- δεν μπορούσε να σκοράρει.

Αντίθετα, το έπραξαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 87' ο Ζίβκοβιτς προέβη σε τραγικό υπολογισμό της μπάλας σε επιστροφή της από τον Κρέσπο, με τον Κόντε να επωφελείται και να τη στέλνει στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Ζ. Ζίβκοβιτς - Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75' Σίντκλεϊ) – Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς), Σβαμπ - Μουργκ (75' Άκπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα) - Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν - Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν - Γκαρντάβσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (89' Λώλης) - Περέα (80' Μορέιρα), Κόντε (90'+1' Μιλτιτσεάνου).

https://www.real.gr/

Διαβάστε επίσης