«Χρυσή» η Γαλλία, 3-2 την Ρωσία

Μετά από «θρίλερ»

Ενα από τους συναρπαστικότερους τελικούς στην Ιστορία των Ολυμπιακών τουρνουά βόλεϊ, προσέφεραν σήμερα στους φίλους του αθλήματος, οι παίκτες της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 2-0 σετ (25-23 και 25-17, σε 57 λεπτά) κι ενώ όλα έδειχναν πως θα πάρουν με άνεση το χρυσό μετάλλιο, οι Ρώσοι «ξύπνησαν», αλλά τελικά οι «τρικολόρ» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τάι μπρέικ με 3-2.

Αφού πήραν σε 30 λεπτά το τρίτο σετ (25-21) και μείωσαν σε 2-1, οι Ρώσοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν (25-21 σε 31 λεπτά) και να στείλουν τον τελικό στο πέμπτο και καθοριστικό σετ. Εκεί, οι Γάλλοι απεδείχθησαν ψυχραιμότεροι και ικανότεροι, με αποτέλεσμα να φθάσουν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, μετά από 18 λεπτά και με σκορ 15-12.

Τους περισσότερους πόντους των νικητών, σημείωσε ο Νγκαπέθ (21) και ο Πατρί (12), ενώ από τους Ρώσους, διακρίθηκαν οι Κλιούκα και Μιχαϊλοφ με 20 και 18 πόντους, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάϊο του 2020, ο κορυφαίος παίκτης του τελικού, Ερβιν Νγκαπέθ, προσεβλήθη από κορονοϊό και μάλιστα νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Ταταρστάν, παραμένοντας για αρκετές ημέρες υπό ιατρική παρακολούθηση.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης