«Κάτω τα ξερά σας από το ανθυγιεινό»

του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών Διονύση Πλέσσα

 

Με το σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από το ανθυγιεινό», οι εργαζόμενοι  στους Δήμους όλης της χώρας απεργούσαν και διαδήλωναν κάνοντας μέχρι κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών στις 21/02/2019 κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που νομοθετούσε τις περικοπές των ανθυγιεινών και επικίνδυνων επιδομάτων στους εργαζόμενους.

Προφανώς οι εργαζόμενοι ούτε εννοούσαν, ούτε απηύθυναν το σύνθημα στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη αλλά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε βάλει στο στόχο της από το 2015 το κόψιμο ανθυγιεινών επιδομάτων.

Η κυβέρνηση τότε, μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δώσει παράταση 10 μηνών στο ανθυγιεινό επίδομα.

Από το 2015 λοιπόν είχε βάλει στο μάτι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το πετσόκομμα των ανθυγιεινών επιδομάτων κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέβαλε την εφαρμογή του με διαρκείς παρατάσεις, κάτω από την πίεση του Κινήματος.

Για τη συνέχιση καταβολής του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος, από την 1η Ιουλίου 2021, απαιτείται να ψηφιστεί διάταξη για τη συνέχιση του ανθυγιεινού και ΦΕΚ, ενώ μέχρι 30 Ιουνίου 2021 έχει καταβληθεί από τις Υπηρεσίες μας επίδομα, κανονικά.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., παρά τις προειδοποιήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στους Δήμους, καθυστέρησε να ψηφίσει την παράταση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μέχρι τις 13 Ιουνίου 2021, που αποστέλλονται οι μισθοδοσίες των εργαζομένων στην Ανεξάρτητη Αρχή Πληρωμών, το ανάλογο ΦΕΚ.

Οι εργαζόμενοι στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Δήμων, όπως και στον Δήμο Πατρέων, δεν μπορούν να καταβάλουν το επίδομα, διότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις δημοσιονομικές διατάξεις η καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος χωρίς νομική βάση επιφέρει καταλογισμό στους αρμόδιους υπαλλήλους που θα το χορηγήσουν.

Η νέα παράταση τελικά ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε 13 ημέρες μετά την αποστολή μισθοδοσίας του Ιουλίου.

Αυτό το γνωρίζει καλά η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με μια προβοκατόρικη ανακοίνωση, με τίτλο «Η Δημοτική Αρχή δεν δίνει το επίδομα στους εργαζόμενους», ξεπλένει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της και το χρεώνει στη Δημοτική Αρχή.

Πρόκειται για απύθμενο πολιτικό τυχωδιοκτισμό και χυδαιότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον πολιτικό του κατήφορο, που τον οδηγεί απευθείας στα πολιτικά βοθρολύματα. Ανταγωνίζεται επάξια σε ψέματα και συκοφαντίες τους ακροδεξιούς συμμάχους του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Δημοτική Αρχή, μαζί με τους εργαζόμενους, είναι μια γροθιά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και τους αντεργατικούς νόμους, των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Η Δημοτική Αρχή δεν παίζει με τους εργαζόμενους, ούτε με τα δικαιώματά τους.

Βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους και διεκδικεί να σταματήσει η ομηρία τους και οι παρατάσεις και να κατοχυρωθεί με νόμο το βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, μας ξέρουν όλους πολύ καλά. Καταλαβαίνουν τον πολιτικό τυχωδιοκτισμό της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνωρίζουν πολύ καλά από την πείρα τους, την αταλάντευτη στάση της Δημοτικής Αρχής, που υπερασπίζεται με συνέπεια τα δικαιώματά τους.

 

Διαβάστε επίσης