Αχαΐα: "Οι ληστές σκότωσαν το γιο μου"-Μία συνταρακτική δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με τον δράστη να σκηνοθετεί ληστεία για να μην υποστεί τις συνέπειες

Ηλικιωμένος συνελήφθη "πληρώνοντας" για το ειδεχθές έγκλημά του

Η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της στα Γλυκά Νερά,  ανασύρει αρκετές ανάλογες υποθέσεις από τα αρχεία του αστυνομικού ρεπορτάζ  στις οποίες δράστες δολοφονικών ενεργειών επιχείρησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να παραπλανήσουν τις Αρχές για να αποφύγουν τις συνέπειες.

Μία από αυτές διαδραματίστηκε σε ορεινό χωριό της Αχαΐας και τότε είχε συνταράξει το Πανελλήνιο.

Στην δεκαετία του 1990  ηλικιωμένος από χωριό των Καλαβρύτων καλούσε πρωΐ πρωΐ την Αστυνομία, αναγγέλλοντας οτι μπήκαν ληστές στο σπίτι του και σκότωσαν το γιό του.

Σε μία εποχή που η είδηση "ταξίδευε" με δυσκολία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών μαζί με συναδέλφους τους από τα Καλάβρυτα έφθασαν στο σπίτι του ηλικιωμένου, όπου μέσα αντίκρυσαν νεκρό, πυροβολημένο με κυνηγετική καραμπίνα τον γιό του και σε κατάσταση σοκ την αδελφή του που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Επικεφαλής των ερευνών τέθηκαν άμεσα έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών που συνέλεξαν στοιχεία και άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Ερωτήματα σχετικά με την περιγραφή των ληστών-δολοφόνων τέθηκαν στον πατέρα ο οποίος από την πρώτη στιγμή, με ψυχραιμία είναι η αλήθεια, άρχισε να απαντά.

Παράλληλα, αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στις γύρω περιοχές προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες.

Όχι όμως για πολύ. Από την μία τα κενά στην κατάθεσή του, από την άλλη το έμπειρο "μάτι" τον αστυνομικών οδήγησαν στην αλήθεια: Ο ηλικιωμένος ήταν ο παιδοκτόνος που σκηνοθέτησε τη ληστεία για να αποφύγει τις συνέπειες του Νόμου. Σκότωσε τον γιό του, γιατί το θύμα αποτελούσε διαρκές εμπόδιο στις ορέξεις του δράστη, ο οποίος όπως προέκυψε κακοποιούσε την κόρη του. Κι έτσι όχι μόνο αποφάσισε να τον σκοτώσει, αλλά και να σκηνοθετήσει ληστεία μετά φόνου για να αποφύγει τις συνέπειες του Νόμου.

Δεν τα κατάφερε όμως και συνελήφθη "πληρώνοντας" για το ειδεχθές έγκλημά του.

Διαβάστε επίσης