Ναδάλ: Απίστευτος ο Στέφανος, είναι ο Νο1 της χρονιάς

Αγώνας επιπέδου αλλά και διάρκειας τουρνουά... Γκραν Σλαμ ήταν ο χθεσινός στο Open Banc Sabadell, ανάμεσα στον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο θρυλικός Ισπανός νίκησε τον 22χρονο Έλληνα πρωταθλητή με 2-1 σετ (6-4, 6-7/6, 7-5) ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που διήρκεσε 3 ώρες και 38 λεπτά!

Ο Ναδάλ χρειάστηκε να καταθέσει το άπαν των δυνάμεων, της κλάσης και της εμπειρίας του για να φτάσει στο 12ο τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά (σε 12 τελικούς), με το χθεσινό παιχνίδι να συνιστά τον μεγαλύτερο τελικό του ATP Tour με τρία σετ, από τότε που άρχισαν να παρακολουθούνται στατιστικά στοιχεία το 1991, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ATP.

«Νομίζω ότι δεν έχω παίξει ποτέ πριν έναν τελικό σαν κι αυτόν σε αυτό το τουρνουά, οπότε αυτό σημαίνει πολλά για εμένα εναντίον ενός παίκτη σαν κι αυτόν, μετά από αυτό που πέτυχε στο Μόντε Κάρλο και που έφτασε στον τελικό εδώ χωρίς να χάσει ένα σετ», σχολίασε ο κορυφαίος Ισπανός τενίστας.

«Ο Στέφανος είναι ένας απίστευτος αντίπαλος, ο Νο 1 της χρονιάς και γνώριζε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Το παιχνίδι είχε τα πάντα και είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμένα. Στέφανε, συγχαρητήρια για όλα, έχεις ένα απίστευτο μέλλον και σου εύχομαι το καλύτερο στην καριέρα σου», συμπλήρωσε ο Ναδάλ.

Ο 34χρονος τενίστας από τα Κανάρια Νησιά κατάκτησε τον τίτλο στη Βαρκελώνη έχοντας χάσει, για πρώτη φορά στην καριέρα του, περισσότερα από ένα σετ στο συγκεκριμένο τουρνουά (συνολικά τρία).

Επίσης, πήρε την άτυπη ρεβάνς από τον Τσιτσιπά για την ήττα του στα προημιτελικά του Australian Open, τον περασμένο Φεβρουάριο.

naftemporiki