ΑΚΙ-ΔΗΚΙ: H EINA βάλλει κατά της λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Μονάδας στο Καραμανδάνειο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε ανακοίνωση της παράταξης ΑΚΙ-ΔΗΚΙ των νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας αναφέρονται τα εξής:

 Η  παιδοψυχιατρική κλινική αναντίρρητα  αποτελεί αναγκαιότητα υψίστης  σημασίας για την περιοχή μας. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι και δεν χρειάζεται περαιτέρω ερμηνεία και επεξήγηση .

Η ίδρυση, ο χώρος εγκατάστασης  και οι συνθήκες λειτουργίας  της ήταν γνωστά  από καιρό. Προφανώς το ιδανικό θα ήταν να δημιουργηθεί στο χώρο που στεγάζεται  το  Καραμανδάνειο. Τα κτιριακά δεδομένα προς το παρών αποκλείουν κάτι τέτοιο. Η εγκατάστασή της  έχει γίνει στο χώρο που λειτουργούσε το παιδοψυχιατρικό τμήμα του Καραμανδανείου, παραπλεύρως του παλαιού Νοσοκομείου.

Μέχρι  στιγμής  οι τοπικοί επιστημονικοί φορείς και όχι μόνο  δεν είχαν εκφράσει αντίρρηση , ούτε για το χώρο ούτε για την  στελέχωση και τις συνθήκες λειτουργίας. Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΕΙΝΑ με αφορμή ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί όσο αφορά την κάλυψη της παιδοψυχιατρικής κλινικής από παιδιάτρους του Καραμανδανείου  και ένα έγγραφο –σύσταση της  παιδοψυχιατρικής εταιρίας  τον 4/20, εξέδωσε   μια ανακοίνωση  που βάλλει ουσιαστικά κατά της λειτουργίας  αυτής  ,θέτοντας γενικόλογα και αόριστα ερωτήματα.

Παρεμπιπτόντως  η παιδοψυχιατρική κλινική ουδέποτε ώς θέμα είχε απασχολήσει την ΕΙΝΑ τα τελευταία χρόνια. Είναι απορίας άξιο, πως ένα θέμα  συναδέλφων παιδιάτρων   του Καραμανδανείου "εργαλειοποιείται"  και αποκτά χαρακτήρα καταγγελίας για την νεοιδρυθείσα παιδοψυχιατρική κλινική. Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο ζητούμενο είναι  η ψυχική υγεία των παιδιών της περιοχής μας.

Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί  για την παιδοψυχιατρική κλινική υπήρξε άπλετος χρόνος για να τεθούν αλλά στο παρά πέντε της λειτουργίας της προφανώς συνιστούν  προσχηματική αντίδραση

 

Διαβάστε επίσης