Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Πάτρας: Συνεργασία με τον δήμο για εκπαιδευτική δράση

 

Ο Σύλλογος  Δασκάλων και  Νηπιαγωγών Πάτρας σε ανακοίνωση αναφέρει οτι σε συνεργασία με την Κοινωφελή  Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων “Καρναβάλι Πάτρας” και το Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με μια δράση που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας.

Για πρώτη φορά, συνδιοργανώνονται διαδικτυακά δημιουργικά, επιμορφωτικά εργαστήρια κατασκευής μάσκας, με την επιμέλεια και την ευθύνη των καθηγητών καλών τεχνών του Εικαστικού Εργαστηρίου.

Στόχος των εργαστηρίων είναι να έρθουν οι συμμετέχοντες σε μια ουσιαστική επαφή μ’ ένα από τα βασικότερα στοιχεία του καρναβαλιού και του θεάτρου. Θα επιδειχθούν τρόποι και τεχνικές για κατασκευή μάσκας με διάφορα υλικά (πηλός, γύψος, γυψόγαζα, χαρτοπολτός κ.ά.) Με τη δράση  αυτή θα ενισχυθούν  οι γνώσεις και οι δεξιότητες των συναδέλφων, ώστε  να σχεδιάσουν κατασκευές στην τάξη ή να καλύψουν καλλιτεχνικές ανησυχίες τους.

Το ακριβές πρόγραμμα θα σας κοινοποιηθεί αφού ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής.

Σας καλούμε λοιπόν να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία καθορισμού των λεπτομερειών της δράσης, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο εργαστήριο και τον Σεπτέμβριο θα διοργανωθεί έκθεση των έργων. Οι συμμετέχοντες που επιθυμούν, θα ενταχθούν κατά προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα κατασκευών με θέμα το Καρναβάλι ή τον Καραγκιόζη που θα υλοποιηθούν στα Παλαιά Σφαγεία την επόμενη σχολική χρονιά.

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε ονοματεπώνυμο, ειδικότητα καθώς και τηλ. επικοινωνίας στο mail της συναδέλφου-μέλους του Δ.Σ.:   [email protected]  ή εναλλακτικά στο τηλ. επικοινωνίας 6976279179.

Συνάδελφοι, ο σύλλογός μας ξεκινά μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων που θα έχουν σχέση με πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Είναι πολύ σημαντικό οι δράσεις αυτές να στηριχθούν με την πρόθυμη συμμετοχή μας ώστε να γίνουν, αφενός μεν θεσμός και αφετέρου να μας δώσουν δύναμη και κίνητρο για να προγραμματίσουμε και άλλες.

Διαβάστε επίσης