Πάτρα: Γιατί Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί καταγγέλλουν σχολικούς συμβούλους

Σε ανακοίνωση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρεται ότι:

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του χαιρετίζει τις δεκάδες των Νεοδιόριστων συναδέλφων- μελών του συλλόγου μας που και φέτος συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία-Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου. Επίσης χαιρετίζουμε όλα εκείνα τα σχολεία που παρ’ όλες τις εκβιαστικές και αναρμόδιες υποδείξεις του Νέου Γ.Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ για συμμόρφωση και αλλαγή των Ενιαίων Κειμένων ,συνεχίζουν με αγωνιστικότητα να αντιστέκονται στην διαδικασία της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης που  απώτερο στόχο έχει τη φτωχοποίηση και τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου. Συνεχίζουμε ακάθεκτα σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΟΕ ενάντια στις παράνομες εντολές του Γ.Γ. 

 

Παράλληλα θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε συγκεκριμένους από τους σχολικούς συμβούλους γιατί πληροφορούμαστε από τους συναδέλφους μας ότι χρησιμοποιούν πιέσεις και ανορθόδοξα μέτρα για να πείσουν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην ατομική αξιολόγηση. Για παράδειγμα προβαίνουν στις παρακάτω απαράδεκτες ενέργειες :

 

Ζητούν από τους συναδέλφους να τους κοινοποιήσουν το έγγραφο της απεργίας – αποχής παρόλο που εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα αφού το υπογράφουν ταυτόχρονα πολλοί συνάδελφοι μαζί και αφού έχει συμφωνηθεί από στη συνάντησή μας από πέρυσι,  μετά από ερώτημα στον προϊστάμενο, το σχολείο να δίνει ένα έγγραφο στο σύμβουλο που βεβαιώνει τη συμμετοχή του υπαλλήλου στην Α.Α. 

 

Ζητούν από τους προϊσταμένους/Διευθυντές των σχολείων να κοινοποιήσουν το έγγραφο της Απεργίας – Αποχής στον Διευθυντή Εκπαίδευσης αντιβαίνοντας στην αρμοδιότητά τους αφού διοικητικός προϊστάμενος είναι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και αυτός έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητες και όχι ο Σύμβουλος που έχει στην ευθύνη του την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση.

 

Νεοδιόριστοι συνάδελφοι που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην Α.Α. δέχονται αλλεπάλληλα email από ορισμένους συμβούλους που τους καλούν να συμμετέχουν στην αξιολόγηση γεγονός που οι ίδιοι οι συνάδελφοι θεωρούν μορφή πίεσης.

 

Σχολικοί σύμβουλοι και κάποιοι  διευθυντές αναπαράγουν τις αναρμόδιες και εκβιαστικές απειλές του υπουργείου καλώντας διευθυντές οι πρώτοι  και στους συλλόγους διδασκόντων οι δεύτεροι, να αποσύρουν τα ενιαία κείμενα παραβαίνοντας τα καθήκοντά τους αφού ο Σχολικός Σύμβουλος δεν έχει αρμοδιότητα τέτοια.

 

Οι συγκεκριμένες απειλές δεν έχουν καμία νομική η διοικητική υπόσταση .Το αποδεικνύει ότι στα χιλιάδες σχολεία που έχουν επιλέξει τα ενιαία κείμενα κανένας πειθαρχικός η διοικητικός έλεγχος δεν έχει γίνει.Σε κάθε περίπτωση όποιος απειλεί με πειθαρχικά θα πρέπει να καταθέτει και τον νομικό πλαίσιο των ισχυρισμών του για να λάβει με κάθε πρόσφορο τρόπο την απάντηση που πρέπει.Ο σύλλογος Δ/Ν Πάτρα και η ΔΟΕ θα προστατέψουν με κάθε τρόπο τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των συνάδελφων.

Υπενθυμίζουμε σε συγκεκριμένους σχολικούς συμβούλους ότι στην συνάντηση που ζήτησε ο σύλλογος και πραγματοποιήσαμε πέρυσι μαζί τους συμφωνήσαμε να σεβαστούμε το Δημοκρατικό Δικαίωμα του κάθε συναδέλφου είτε να συμμετάσχει στις αποφάσεις του κλάδου ενάντια στην συγκεκριμένη μορφή Αξιολόγησης είτε όχι. 


Καλούμε τους συγκεκριμένους Σχολικούς Συμβούλους που χρησιμοποιούν τους παραπάνω ανορθόδοξους τρόπους πίεσης των συναδέλφων να αναδιαμορφώσουν τη στάση τους με βάση τα συμφωνηθέντα γιατί σε αντίθετη περίπτωση που επιμείνουν σε αυτή τη στάση θα παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους συναδέλφους και θα ενημερώσουμε την Ομοσπονδία μας για να λάβει τα δέοντα μέτρα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ