Η Πάτρα αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο - Κύμα συλλυπητηρίων για τον πρόωρο θάνατό του

Ένα μεγάλο κύμα συλλυπητηρίων προς την οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους έχει ξεσπάσει από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου και ιδρυτή του thebest.gr Νάσου Νασόπουλου.

Ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Πάτρας και της Αχαΐας αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 57 ετών, δίνοντας μια γενναία αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Κώστας Πελετίδης: "Άνθρωπος με ήθος και σεμνότητα"

Μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του Δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για τον πρόωρο χαμό του Πατρινού Δημοσιογράφου, Νάσου Νασόπουλου.

Ο Νάσος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία αναδεικνύοντας, με την πένα του, ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. 

Παράλληλα ασχολήθηκε με την πόλη και κατέγραψε την προσφορά του σε αυτή από θέσεις ευθύνης.

Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του σε πάρα πολλές περιπτώσεις και να διακρίνω σε αυτόν το ήθος, την σεμνότητα, την εργατικότητα, την κατάρτισή του που εκφράστηκαν και στην διαμόρφωση του φακέλου για την διεκδίκηση από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Υπήρξε μαχητής της ζωής μέχρι και την τελευταία στιγμή. Με την στήλη που διατηρούσε στο πόρταλ thebest.gr, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε βήμα και στήριγμα στους συνανθρώπους μας που είναι ογκολογικοί ασθενείς.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Σία Αναγνωστοπούλου - Κώστας Μάρκου: "Έφυγε ένας αγωνιστής της δημοκρατίας"

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο Νάσος Νασόπουλος, ένας αριστερός διαχρονικός αγωνιστής της δημοκρατίας.

Ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, εντιμότητα και γενναιοδωρία απέναντι στους συμπολίτες του, για τους οποίους θεωρούσε ότι είναι άξιοι έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης.

Αναβάθμισε με την  παρουσία του τη δημοσιογραφία και με το δικό του site thebest.gr, ξεπέρασε τα όρια της Αχαΐας και το καθιέρωσε ως μία έγκυρη, πανελλαδικής εμβέλειας ιστοσελίδα. 

Για εμάς έφυγε ένας πολύ καλός φίλος, ένας σύντροφος και συνοδοιπόρος. Θα μας λείψει πολύ.

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και βέβαια στα παιδιά του  Θάνο και Περικλή και την σύζυγό του Νεκταρία

Χαράλαμπος Μπονάνος: "Θα μας λείψει ο Νάσος"

"Έφυγε ένας άνθρωπος που είχε την συγκρότηση την πνευματική ,και το χάρισμα να περνάει τις σκέψεις του στο χαρτί η στο ηλεκτρονικό έντυπο", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

"Με ορθή κρίση , δημιουργούσε με τον παρεμβατικό του λόγο ειδήσεις , άνοιγε ορίζοντες στην δημόσια ζωή. Κυρίως όμως έπαιρνε θέση για κάθε δημόσιο πρόβλημα χωρίς να το περιγράφει απλά για να το μεταφέρει. Δημιουργούσε προβληματισμούς , σκιαγραφούσε πρόσωπα , είχε την κριτική διάθεση με σκοπό να συγκεντρώσει σκέψεις , απόψεις για οποιοδήποτε τοπικό ζήτημα Δεν κρυβόταν πίσω από τετριμμένες φράσεις που απλά θα σερβίριζαν την επικαιρότητα. Το είχε και το παρουσίαζε την ικανότητα να ξεχωρίζει το κείμενο του ,και να τραβάει το μάτι του αναγνώστη ,για την επόμενη σκέψη , για θέσεις και όχι για νεκρές γραφές δίχως νόημα. Μας συνεδεε η αμοιβαία αναγνώριση ,της διαφορετικότητας αλλά και της έντιμης προσέγγισης των γεγονότων.
Θα μας λείψει ο Νασος , ο άνθρωπος με περιεχόμενο , ο πολίτης της θαρραλέας αποτύπωσης , της γνώμης του, της ξεχωριστής γραφής του , της αληθινής προσέγγισης των ειδήσεων
Έφυγε νωρίς αλλά με την πλήρη αποσκευή των αξιών της ζωής. Καλό ταξίδι φιλε"

Απόστολος Κατσιφάρας: "Η απώλεια είναι μεγάλη"

"Χάσαμε έναν φίλο, έναν δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, έναν σύντροφο τον Νάσο Νασόπουλο.

Η απώλεια είναι μεγάλη . Ξεχώρισε στην δημοσιογραφία την πολιτική και συμβουλευτική. Πολυτάλαντος, ασυμβίβαστος και πρωτοπόρος.

Η πορεία του δημιουργική και ανατρεπτική σε όλους τους τομείς.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συνεργάτες του στο The Best.

Νάσο θα σε θυμόμαστε πάντα."

Νίκος Παπαδημάτος: "Εμπνευστής αξιόλογων πρωτοβουλιών"

Την θλίψη του για τον θάνατο του Νάσου Νασόπουλου εκφράζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος.

«Με αφορμή την άσχημη είδηση για τον θάνατο ενός άξιου δημοσιογράφου και εμπνευστή αξιόλογων πρωτοβουλιών για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου και την συγκίνησή μου, καθώς επίσης και να μεταφέρω στην οικογένεια του εκλιπόντα και σε όλους τους συνεργάτες του, τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Εμπορικός Σύλλογος: "Καλό ταξίδι ακούραστε μαχητή"

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με θλίψη αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο.

Έναν πρωτοπόρο και δημιουργικό Πατρινό με μεγάλη προσφορά στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.

Έδωσε την άνιση μάχη απέναντι στο πρόβλημα υγείας του χωρίς ταμπού και μέχρι την τελευταία στιγμή μέσα από «το ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς» έδωσε μαθήματα θάρρους, αξιοπρέπειας και ελπίδας στους συμπάσχοντες συνανθρώπους του. Ένας ωραίος άνθρωπος που θα λείψει από τους φίλους, τους συνεργάτες και την πόλη μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι ακούραστε μαχητή.

Ανδρέας Μαζαράκης: "Σεβόσουν πάντα την αλήθεια"

"Όχι μόνο σεβάστηκε τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, ιδιαίτερα εκείνους που άπτονται της ηθικής,  αλλά και αγωνίστηκε για να τους "επιβάλλει". Επειδή είχαμε παράλληλη πορεία, οφείλω να καταθέσω ότι ήταν για μένα, ο πιο αξιοπρεπής "αντίπαλος" Με σεβάστηκε και τον σεβάστηκα. Σεβάστηκε πρωτίστως, την αλήθεια, την διασταύρωση της είδησης, τις αξίες που αφορούν την ηθική της δημοσιογραφίας. Καλό σου Ταξίδι Νασο Νασοπουλε." σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαζαράκης.

ΠΕΑΚ Πάτρας: "Πάλεψε γενναία"

"Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νάσου Νασόπουλου. Πάλεψε γενναία και αναμφίβολα ο θάνατός του αφήνει κενό στους οικείους του και στη δημοσιογραφία" υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ. Τα συλληπητήριά τους στην οικογένεια του εκφράζουν και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: Αντίο φίλε

Με έναν κόμπο στο λαιμό αποχαιρετούμε  ένα Καλό Παιδί ! Ένα  ξεχωριστό και πολύτιμο πετράδι της  Πόλης μας .
Ο Νάσος (κ δεν το γράφω αυτό συμβατικά τη στιγμή τουαποχαιρετισμού)
υπήρξε μια μορφή, που γύρω της δημιουργήθηκαν ισχυροί προσωπικοί δεσμοί κ πολιτικές συνομιλίες.
Υπήρξε το παράδειγμα ενός "καθοδηγητή" όχι αφ'υψηλού αλλά δίπλα  με γενναιοδωρία !
Φίλε Νάσο άφησες ανεξίτηλο το αποτύπωμα σου και θα μείνεις για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας.
Αντιο φίλε  ,
ας είναι καλό το τελευταίο αυτό μεγάλο κ αλλιώτικο ταξίδι σου !
Σε  αποχαιρετώ και συμμετέχω στην θλίψη των δικών σου ανθρώπων.


Ώρα Πατρών: Για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος και τα μέλη της εξέδωσαν το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Νάσου Νασοπούλου: 
Ο Νάσος έβαλε πλώρη για το μακρινό ταξίδι.
Ο Νάσος άφησε έντονα αποτύπωμα στα δρώμενα της πόλης που γεννήθηκε και αγάπησε.
Εκτός από ένας προοδευτικός, δημοκρατικός και αγωνιστής δημοσιογράφος ήταν ένας πατρινόλατρης, με έντονα σημάδια στα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα της πόλης. 
Έδωσε τον αγώνα του με αξιοπρέπεια και περισσή υπομονή ενημερώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή. 
Νάσο αφήνεις  ιδιαίτερο στίγμα και σπουδαία παρακαταθήκη. 
Στη γυναίκα σου και στα παιδιά σου ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια.

Γρ. Αλεξόπουλος: Φίλε Νάσο, αυτό σου το «αντίο» μας πλήγωσε βαθιά

Το να χάνεις από τη ζωή σου ανθρώπους όπως ο Νάσος Νασόπουλος, είναι εξαιρετικά οδυνηρό.

Για μένα ο Νάσος δεν ήταν μόνο συνοδοιπόρος σε αρκετές από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες στιγμές της πορείας μου. Ήταν φίλος. Δικός μου άνθρωπος.

Από το 1998 στην πρώτη μου εκλογική αναμέτρηση οπότε και ήταν σύμβουλός μου, μέχρι τις τελευταίες εκλογές του 2019 που ήμασταν καθημερινά κοντά, αλλά και σε άλλες στιγμές πιο χαλαρές,  είχα το προνόμιο να απολαμβάνω τις ιδέες, τις απόψεις και το αστείρευτο χιούμορ του με το οποίο πορεύτηκε έως το τέλος.

Ο Νάσος Νασόπουλος ήταν ένας ιδιαίτερα οξυδερκής άνθρωπος, ένας δημοσιογράφος με βαθιά δημοκρατική και προοδευτική αντίληψη και στάση. Ένας πρωτοπόρος των ιδεών και των αξιών, αλλά και ένας πρωτοπόρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ένας επίμονος της ηθικής και της εγκυρότητας της είδησης που άφησε το στίγμα του στην δημοσιογραφία.

Το ίδιο αποτελεσματικός και πρωτοπόρος υπήρξε και στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων για την πόλη της Πάτρας καθώς το ταλέντο του βρήκε έκφραση και στο management.

Πολυσχιδής και πολυτάλαντος ο Νάσος, αλλά και μαχητής και αξιοπρεπής από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το τέλος.

Δίδαξε σε όλους μας τι θα πει αγώνας αλλά και τι θα πει αισιοδοξία και πείσμα. Ήταν αυτός που μας παρηγορούσε στα τηλέφωνα όταν μιλούσαμε μαζί του  για την περιπέτεια της υγείας του, ήταν αυτός που μας ενημέρωνε καθημερινά για την συνάντηση του με το καρκίνο του πνεύμονα από την στήλη του «Η Ζωή με τον καρκίνο» στο thebest.gr (κάνοντας την δοκιμασία πρόκληση για ενημέρωση και δημιουργία), ήταν αυτός που απομυθοποίησε τον καρκίνο μιλώντας για αυτόν χωρίς φόβο, χωρίς ταμπού.

Σήμερα εγώ και τα μέλη της παράταξής μας «Πρωτεύουσα ξανά!» αποχαιρετάμε τον Νάσο Νασόπουλο με αίσθημα βαθιάς θλίψης που πηγάζει από αυτή καθ’ εαυτή την απώλεια ενός τόσο κοντινού μας ανθρώπου αλλά και από την αίσθηση του αναντικατάστατου που αφήνουν πίσω τους τέτοιες προσωπικότητες.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νεκταρία Ντούκα, η οποία στάθηκε στο πλευρό του χωρίς να λείψει από κοντά του ούτε ένα λεπτό, στους γιους του Περικλή και Θάνο, στα αδέλφια του Μιχάλη και Ελένη και στον πατέρα του Περικλή.

Συλλυπητήρια και στην μεγάλη οικογένεια του thebest.gr, του μέσου που ο ίδιος ίδρυσε ανοίγοντας νέους δρόμους για την περιφερειακή ενημέρωση και το οποίο απηχεί το πρωτοπόρο πνεύμα και την ισχυρή προσωπικότητά του.

Η παρακαταθήκη του αυτή, την οποία καλούνται να συνεχίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του,  θα μείνει να μας θυμίζει καθημερινά έναν ωραίο άνθρωπο, ένα δυνατό μυαλό, έναν ξεχωριστό πολίτη.

Αντίο φίλε Νάσο. Καλό σου ταξίδι.

Αυτό σου το «αντίο» μας πλήγωσε βαθιά.

Πέτρος Βάης - Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του Δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Πέτρος Βάης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για τον πρόωρο χαμό του Πατρινού Δημοσιογράφου, Νάσου Νασόπουλου ο οποίος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία αναδεικνύοντας, ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στο ΔΣ της ΠΕΔ. ΔΕ κατά την συνεδρίαση του στις 8/2 ,η είδηση του θανάτου του Δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου. Για τα παλιότερα μέλη του συμβουλίου ο Νάσος υπήρξε φίλος και συνεργάτης. Ήταν πάντα θερμός υποστηριχτής του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είχε δουλέψει στο παρελθόν στην τότε  Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων σαν Υπεύθυνος Προβολής και Δημοσιότητας του Θεσμού. Από την θέση αυτή όντας πάντα πρωτοπόρος και διορατικός συνέβαλε στο να εξελιχθεί καθοριστικά η σύγχρονη εικόνα των Δήμων στις μεγάλες Εκθεσιακές  και Συνεδριακές Διοργανώσεις , χρησιμοποιώντας  πάντα τις νέες τεχνολογίες και τα πιο πρωτοποριακά μέσα προβολής. Υπήρξε επίσης συνεργάτης και σε πολλούς Δήμους συμβάλλοντας στην προβολή τους  εντός και εκτός Ελλάδος.  Καθοριστική ήταν και η συμβολή του στην προετοιμασία των Δήμων ενόψει της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων. Αργότερα το πόρταλ του the best  υπήρξε πάντα ένα μέσο, ένας έγκυρος αδέσμευτος  και πλουραλιστικός τόπος έκφρασης  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόβαλλε πάντα την επικαιρότητά της, τις διεκδικήσεις της, τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της. Το ΔΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του καθώς και στην μνήμη του αποφάσισε να εκδοθεί το παρόν Ψήφισμα και να διατεθεί χρηματικό ποσόν σε ίδρυμα της περιοχής μας.

Επιμελητήριο Αχαΐας

Ο Νάσος Νασόπουλος υπήρξε, την τελευταία δεκαετία, πολύτιμος συνεργάτης  της παρούσας Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Με τις εξαιρετικές γνώσεις και την πλούσια εμπειρία του, παρουσίαζε προτάσεις που στην μεγάλη τους πλειοψηφία τυγχάνουν μεγάλης ανταπόκρισης από την Διοίκηση του φορέα μας.                                                                                    

Στόχος και όνειρό του ήταν η διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών, επιχειρηματικών και αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη μας. από την επεξεργασία και των ζύμωση των προτάσεών του προέκυψε η ανάγκη για ένα ετήσιο πολυδιάστατο φεστιβάλ στην Πάτρα, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Καρπός δε αυτών, ήταν το πιλοτικό ACHAIA FEST 2017 που αγκαλιάστηκε από το Επιμελητήριο Αχαΐας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  και προσέλκυσε 60.000 επισκέπτες.                                                                                                               

Είχε ετοιμάσει ολοκληρωμένες μελέτες για ποικίλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, μεταξύ αυτών και  για κλειστή αγορά τύπου Borough Market, όπως και  για διαρκή έκθεση Αχαϊκών προϊόντων που δυστυχώς δεν πρόλαβε.  Η δε επιχειρηματική πρωτοβουλία του με το «ΚΕΛΛΑΡΙ» που ήταν το μοναδικό κέντρο προβολής και προώθησης αμιγώς Αχαϊκών Προϊόντων, είχε ως αφετηρία αυτή την προσπάθεια.                                                                            

Η μεγάλη του εμπειρία στην προετοιμασία φακέλων και την διαχείριση μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων, ήταν καθοριστική στην προσπάθεια που έκανε το Επιμελητήριο Αχαϊας, για την ανάληψη από την πόλη μας, της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.                                                                                                                                

Ο φορέας μας αλλά και συνολικά η πόλη έχασε, πολύ νωρίς,  έναν σπουδαίο συμπολίτη, που είχε να προσφέρει πολλά ακόμα.

Δημήτρης Καλογερόπουλος - Δήμαρχος Αιγιαλείας

Με αφορμή το θάνατο του δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος απευθύνει το εξής μήνυμα:

"Είναι κάποιες σπάνιες στιγμές που το αναμενόμενο είναι ξαφνικό. Φαντάζει σαν αδόκητο γιατί δεν μπορεί να γίνει παραδεκτό. Όμως έρχεται η σκληρή αλήθεια σαν μαχαίρι στη καρδιά, να μας αναγκάσει να δούμε μπροστά τη θλιβερή πραγματικότητα. Η μοίρα, η ζωή βάζει τους κανόνες της που είναι, όπως σήμερα το άδικο.

Άδικο να χάνεται νωρίς ένας σπουδαίος άνθρωπος, αυτός που με τη δική του προσωπικότητα τη δική του δυναμική περπάτησε στη κοινωνία και χάραξε το δικό του διακριτό και αξιοθαύμαστο δρόμο.  Από σήμερα λείπει από κοντά μας ο Νάσος, ο άνθρωπος που χωρίς να το επιδιώξει ποτέ, έγινε διακριτή προσωπικότητα γιατί η κοινωνία του αναγνώρισε τη λεβεντιά, την ικανότητα, την ντομπροσύνη, την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και τόσα άλλα χαρίσματα. Είναι η εξαιρετική περίπτωση της καθολικής αναγνώρισης χωρίς καμία ετερόκλητη ιδιότητα, δύναμης ή εξουσίας.

Σήμερα όλοι μας να νιώθουμε φτωχότεροι.

Είναι όμως σίγουρο ότι για μερικούς από μας τους φίλους του θα ισχύει ο δικός μας κανόνας. Θα τον αναζητάμε για να μιλήσουμε, για να μας βοηθήσει, να μας συμβουλεύσει, να μας κάνει πιο πλούσιους με τις σκέψεις του, τις ιδέες του. Για μερικούς από μας θα συνεχίσει να αποτελεί το σημείο αναφοράς.

Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να τον δούμε, να του μιλήσουμε, θα ξέρουμε.

Θα σκεφτόμαστε τι θα έκανε εκείνος.

Θα τον έχουμε δίπλα μας και έτσι θα πορευόμαστε".

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ