Δήμος Αιγιαλείας: Συνάντηση για το νοσοκομείο Αιγίου

Πλαίσιο διεκδίκησης αναβάθμισης και στελέχωσης του Νοσοκομείου Αιγίου

Η διαμόρφωση πλαισίου διεκδίκησης προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η υγειονομική δομή, ήταν το κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και με τη συμμετοχή φορέων της Αιγιάλειας. 

Στη συνάντηση εξετάστηκε η παρούσα κατάσταση και διαπιστώθηκε ότι, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού στο σύνολό του, η υποστελέχωση έχει ως συνέπεια την υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στους δημότες της Αιγιάλειας. Καταδείχθηκε λοιπόν η μεγάλη ανάγκη πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού και αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, ώστε σε άμεση συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας, να υφίσταται διαρκής παρακολούθηση, καταγραφή και εξέταση των εκάστοτε προβλημάτων, ώστε να ασκούνται και οι απαραίτητες πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ, για να υποστηριχθούν τα αιτήματα.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος, υπενθύμισε πως η δημοτική αρχή υποστηρίζει απόλυτα κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την αναβάθμιση του τοπικού νοσοκομείου και στην κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα νέες συναντήσεις και επαφές. 

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) κ. Ζιαζιάς Δημήτρης, ο αντιπρόεδρος κ. Τσόχατζης Στέλιος και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α. κ. Δάβουλος Χρήστος, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας το Νοσοκομείου Αιγίου κ. Λέτσας Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου κ. Κανελλόπουλος Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και χειρουργός κ. Μπούνιας Δημήτρης, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Κοίλιας Σωτήρης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Σπηλιόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Μπέσκος Γιώργος και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης