Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: "Να ενώσουμε δυνάμεις στην ανατολή της νέας χρονιάς"

Μήνυμα ενότητας για τη νέα χρονιά στέλνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Στις πρωτοχρονιάτικες ευχές του, επισημαίνει την αναγκαιότητα για σχεδιασμό και κοινωνική συνοχή, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία.

Ολόκληρο το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη:

Στην αφετηρία ξανά. Καλή διαδρομή, σε μια θολή περίοδο για όλους. Η πανδημία διαμόρφωσε μία νέα δυσάρεστη και δύσκολη πραγματικότητα στην κοινωνία. Αυτή η πολυμέτωπη κρίση που βιώνουμε, φέρνει χιλιάδες ανθρώπους αντιμέτωπους με σοβαρά προσωπικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Χρειάζεται σχέδιο, υπομονή, πολλές αντοχές και κοινωνική συνοχή. Η σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης που χτίσαμε και συνεχίζουμε να χτίζουμε καθημερινά, ο αγώνας που δίνουμε για να προσπεράσουμε αλώβητοι αυτό τον ύφαλο της πανδημίας, έβαλε ακόμη ψηλότερα τον πήχη της πολιτικής ευθύνης και της συνέπειας απέναντι στον στόχο που υπηρετούμε.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και να παράγουμε βασικές κατευθυντήριες γραμμές και εργαλεία, ώστε να διατηρήσουμε υψηλά πρότυπα ασφάλειας και υγείας στο σύνολο των συμπολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συνεχίζουμε το έργο μας για ανάπτυξη στον τόπο, βρισκόμαστε κοντά στις ευπαθείς ομάδες και όλοι μαζί, με ενότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Σε μια ακούραστη προσπάθεια για το κοινό καλό και την προκοπή του τόπου μας. 

Το 2020 έθεσε θεμελιωδώς υπό αμφισβήτηση, χρόνια εδραιωμένες βεβαιότητες, σχετικά με το τί είναι ασφαλές και υγιές σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Είναι μια χρονιά που θα χαραχθεί στην μνήμη όλων μας. 

Κάθε καινούρια χρονιά επιφυλάσσει ευκαιρίες, δυνατότητες, πιθανότητες, νέους στόχους, νέα στοιχήματα και νέα ξεκινήματα. Το ξεκίνημα του νέου χρόνου πρέπει να συνοδεύεται με προσδοκίες υπερβάσεως των δύσκολων αυτών συνθηκών. Οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να δημιουργήσουμε ξανά τις προϋποθέσεις και το πλαίσιο που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στο άμεσο μέλλον. Καλωσορίζουμε το 2021 με δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία και μόνη επιδίωξη, μια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οικονομικής προόδου και ευημερίας. 

Στην ανατολή της νέας χρονιάς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, στον κοινό στόχο της πολιτικής ευθύνης, της συνέπειας και της αφοσίωσης, με συναίνεση, η οποία δεν θα πρέπει να είναι θεωρητική, ούτε να σχετίζεται με συνδιαλλαγές, αλλά πρέπει να αποτελεί «καθημερινή πρακτική όλων μας», ανεξάρτητα από επιμέρους πολιτικές διαφορές ή διαφορές αντιλήψεων.

Με αποτελεσματική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα χωρίς άσκοπες αντιπαραθέσεις και με την έμπρακτη και ουσιαστική αλληλεγγύη που έχουμε χρέος να δείξουμε, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια επίλυσης των καθημερινών μικρών και μεγάλων προβλημάτων, δημιουργώντας τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας , καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξής του , προσηλωμένοι στα κοινωνικά ζητήματα, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Όλοι μαζί εκπροσωπούμε το σύνολο της κοινωνίας των τριών νομών. 

Αυτή είναι η προσωπική μου αντίληψη για τον ρόλο της Περιφέρειας και θέλω να πιστεύω, ότι είναι αντίληψη όμως και του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων. Η θητεία μας ανήκει σε όλους! Οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έβαλαν την υπογραφή τους σε μια νέα εποχή. Γι αυτό και η νίκη δεν είναι προσωπική. Ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας που πάντα είχαν λιγότερα απ όσα άξιζαν. Η δική μας θητεία θα είναι για όλους! Τρείς νομοί, μία γροθιά.

Εύχομαι σε κάθε σπίτι της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας υγεία, ευτυχία και δύναμη. Όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί να αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, για τις καλύτερες μέρες που δικαιούμαστε. 

Καλή χρονιά γεμάτη ασφάλεια και υγεία με γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα!

 

Διαβάστε επίσης