Πανεύκολες υγιεινές μπάρες με 6 υλικά

Και ελάχιστο ψήσιμο

Μερίδες: 10 μπάρες
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Σκεύος: τετράγωνη φόρμα ή ταψί 24Χ24εκ.
Φυλάμε τις μπάρες καλυμμένες (σε τάπερ ή με μεβράνη) στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Υλικά

180 γρ. νιφάδες βρώμης
160 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα
250 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
80 γρ. φιστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο
100 γρ. μέλι ή maple syrup
70 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

 

Εκτέλεση

1) Απλώνουμε τις νιφάδες βρώμης και τα κοπανισμένα αμύγδαλα σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

2) Βάζουμε τους χουρμάδες σε μεγάλο ξύλο κοπής και τους ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

3) Μεταφέρουμε τους χουρμάδες σε μπολ και προσθέτουμε την βρώμη και τα αμύγδαλα.

4) Βάζουμε το φιστικοβούτυρο (ή το αμυγδαλοβούτυρο) και το μέλι (ή το maple syrup) σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε ελαφρώς δίχως να βράσουμε. Ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα το περιεχόμενο του μπολ.

5) Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. (Δεν πειράζει που θα λιώσει λίγη κουβερτούρα μιας και το μείγμα μας είναι ακόμα χλιαρό).

6) Απλώνουμε το τελικό μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή ταψί περασμένο με λαδόκολλα και “πατάμε” με τα χέρια μας ή ποτήρι να κολλήσουν καλά τα υλικά σε ομοιόμορφη στρώση.

7) Καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και πιέζουμε να κολλήσει στην επιφάνεια των υλικών. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σφίξουν οι μπάρες.

8) Κόβουμε προσεκτικά τις μπάρες και απολαμβάνουμε.

 

Super Tip

Για να είναι πιο μαλακές στο μάσημα, τις βγάζουμε απ’ το ψυγείο 10-12 λεπτά πριν τις καταναλώσουμε. Διατηρούνται και σε θερμοκρασία δωματίου για λίγες ώρες (αν π.χ. θέλεις να τις πάρεις μαζί σου σαν σνακ), όμως μην το παρακάνεις και τις αφήσεις στον ήλιο για πολλή ώρα.

 

madameginger.com

Διαβάστε επίσης