Το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου

του Νίκου Μοίραλη, δημοτικού συμβούλου


Το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών επί της οδού Κορίνθου στο κέντρο της πόλης βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά υπό κατάληψη από τους αντιεξουσιαστές & αναρχικούς.

Το πρώτο σκέλος αφορά το γεγονός ότι πολιτικά και κοινωνικά δεν έχουν καμμία θέση αυτοί οι άνθρωποι σε έναν χώρο που συμβολίζει τη δημοκρατία και τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος κατά της χούντας και του φασισμού.
Το δεύτερο σκέλος αφορά την υγεία και τον COVID-19 όπου μέσα στο κέντρο της Πάτρας συνοστιζονται 400-500 άτομα χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες & χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο. Πρόκειται για μία εν δυνάμει εστία που μπορεί να επεκταθεί στην πόλη και να πάνε στράφι οι θυσίες μας με το γενικό lock down.

Στέκομαι και στις 2 εκφάνσεις και θεωρώ ότι η κυβέρνηση, η αστυνομία, η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας κι ο Δήμος Πατρέων οφείλουν άμεσα να συντονιστούν και να αποκλείσουν το παράρτημα από όσους το έχουν ως στέκι για να συντονίζουν τις επιθέσεις τους κατά των νόμων του κράτους.
Σε δεύτερη φάση να δούμε το νομικό πλαίσιο και την πολιτική βούληση ο χώρος αυτός να μετατραπεί σε μια εστία δημοκρατίας που θα είναι ανοιχτή σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Πάτρας.
Η σημερινή εικόνα δεν μας τιμάει...


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ