Παρέμβαση Πελετίδη για μισθωτές Σχολικών Κυλικείων, στον Υπουργό Εσωτερικών

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, αναφέρει τα εξής:

 

Κύριε Υπουργέ,

          Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, με την υπ’ αριθμ. 180 Απόφασή του, της 22ας Ιουλίου 2020, η οποία σας επισυνάπτεται, έκανε δεκτά τα αιτήματα των μισθωτών των Σχολικών Κυλικείων, όπως διατυπώθηκαν από τη Συντονιστική τους Επιτροπή με το από 07-05-2020 υπόμνημά της προς το Δήμαρχο Πατρέων και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού.

          Συγκεκριμένα, αποφάσισε για την απαλλαγή τους από το μίσθωμα 2ου τριμήνου της σχολικής περιόδου 2019 – 2020, τη μείωση κατά 50% των μισθωμάτων για τα επόμενα δύο χρόνια, την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν το 2020 για άλλα δύο χρόνια για όσους το επιθυμούν, καθώς και την επιστροφή των εγγυήσεων σε όσους μισθωτές λύσουν πρόωρα τη σύμβαση εντός του 2020.

          Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κατά τον έλεγχο νομιμότητας, απέρριψε τη συγκεκριμένη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την υπ’ αριθμ. 124707/06-08-2020 Απόφασή της, με το σκεπτικό ότι «… απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε διάταξη νόμου, εκλείπει δηλαδή κατ’ ουσίαν η απαιτούμενη νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση της απόφασης, ως εκ τούτου η πράξη αυτή πρέπει να ακυρωθεί».

          Ζητάμε την παρέμβασή σας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα υλοποίησης της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς οι μισθωτές των Σχολικών Κυλικείων είναι ένας από τους κλάδους των επαγγελματιών της πόλης μας που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία, λόγω της μακρόχρονης αναστολής της λειτουργίας των σχολείων και χρειάζονται τη στήριξή μας.

 

Διαβάστε επίσης