Αποπέμπεται από την προεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ο αχαιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου

Tο ΚΙΝΑΛ ζητά από τον Τασούλα τον πειθαρχικό έλεγχο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Το χθεσινό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μάρκου, ο οποίος επιτέθηκε με απρεπείς εκφράσεις και χειρονομίες κατά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, τον οδηγεί στην πόρτα της εξόδου από την προεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Επισπεύδεται η τροπολογία Κικίλια

Την επόμενη εβδομάδα ο Βασίλης Κικίλιας θα καταθέσει στη Βουλή σχετική τροπολογία με την οποία θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, καθώς ο κ. Μάρκου αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του από πρόεδρος του ΚΕΣΥ, όπως του ζητήθηκε από τον υπουργό Υγείας μετά το χτεσινό επεισόδιο στη βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, "στο πλαίσιο των νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης, σας ενημερώνω ότι με σχετική τροπολογία που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, θα προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Η κατάθεση της τροπολογίας τώρα -και όχι τον προσεχή Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί- κρίθηκε απαραίτητη μετά τη χυδαία συμπεριφορά χθες στη Βουλή του κ. Μάρκου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρου μέχρι σήμερα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Μετά την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά ο Υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μάρκου, ο οποίος αρνήθηκε. Επειδή τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το θεσμό του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, προχωράμε στην άμεση αντικατάστασή του. Όσο για την ιδιότητα του βουλευτή, ας τον κρίνουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και οι σύντροφοί του".

Διέτρεχε το χρόνο της τριετούς θητείας

Σχετικά με το γεγονός ότι ο κ. Μάρκου ήταν διορισμένος επί ΣΥΡΙΖΑ και παρέμενε για έναν χρόνο μετά τις εκλογές στη θέση του ως υφιστάμενος του υπουργού Υγείας της ΝΔ, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι "από τον ιδρυτικό νόμο του Ε.Σ.Υ., το ΚΕΣΥ, έχει έναν αυτόνομο συμβουλευτικό και πολύ τιμητικό ρόλο.

Γι’ αυτό κρίνουμε απαραίτητο να επισπεύσουμε τη νομοθετική ρύθμιση, μετά την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Μάρκου -η οποία δεν συνάδει με τα καθήκοντά του- και να προχωρήσουμε σε αυτή την αντικατάσταση.

Θυμίζω ότι η θητεία του Προέδρου του ΚΕΣΥ είναι τριετής, ο κ. Μάρκου έχει οριστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση και διέτρεχε τον χρόνο της θητείας".

 

Επιστολή ΚΙΝΑΛ στον Τασούλα για τη συμπεριφορά του Κώστα Μάρκου - Ζητά ενέργειες εναντίον του- Τι υποστηρίζει ο αχαιός βουλευτής

 

Με πληροφορίες από το vima.gr

 

Διαβάστε επίσης