"Αναπτυξιακός Νόμος": Κοινοβουλευτική αναφορά από Μάρκου-Αναγνωστοπούλου για το όριο υπαγωγής των αιτήσεων προς τις Περιφέρειες

Μετά την επιστολή Ζαΐμη

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον  Υπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων   κατέθεσαν στις 19.11.2021, οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και  Κώστας Μάρκου σχετικά με επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Φωκίωνα Ζαΐμη με την οποία ζητά το όριο υπαγωγής των αιτήσεων στις Περιφέρειες να παραμείνει ως έχει ή και να αυξηθεί.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Στο προσχέδιο του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου, όπως έχει τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση, το όριο υπαγωγής των αιτήσεων προς τις Περιφέρειες έχει κατέβει στο 1 εκ. ευρώ έναντι 3 εκ. ευρώ, που υφίσταται μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο προτεινόμενο όριο, δεν συνάδει ούτε στον στόχο της γρήγορης αξιολόγησης και υλοποίησης προγραμμάτων αλλά ούτε και στους στόχους της Περιφερειακής Διακυβέρνησης που αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης όσο και άλλα μέλη της Κυβέρνησης, έχουν τοποθετηθεί δημόσια με σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και άλλων Περιφερειών, για αύξηση του σχετικού ορίου στα 5 εκ. ευρώ. Ας ελπίσουμε ό,τι το όριο υπαγωγής των αιτήσεων στις Περιφέρειες θα αυξηθεί ή τουλάχιστον θα παραμείνει ως έχει και πως σίγουρα δεν θα μειωθεί".

 

Διαβάστε επίσης