Ο Κικίλιας ξηλώνει το Μάρκου από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας

 

Με τροπολογία που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, θα προχωρήσει άμεσα η αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

«Η κατάθεση της τροπολογίας τώρα – και όχι τον προσεχή Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί – κρίθηκε απαραίτητη μετά τη χυδαία συμπεριφορά χθες στη Βουλή του κ. Μάρκου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρου μέχρι σήμερα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας» όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μετά την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά ο Υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μάρκου, ο οποίος αρνήθηκε, ανέφερε ο κ.Πέτσας.

«Επειδή τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν το θεσμό του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, προχωράμε στην άμεση αντικατάστασή του» πρόσθεσε και κατέληξε: «Όσο για την ιδιότητα του βουλευτή, ας τον κρίνουν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και οι σύντροφοί του».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας για την παραμπομπή του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου προχώρησε σε απρεπή χειρονομία εις βάρος του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην αίθουσα. Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας που είδε το σκηνικό ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας πως «η κίνησή σας είναι καταδικαστέα. Δεν είναι αυτή πράξη καθηγητή πανεπιστημίου (σ.σ. είναι καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Πατρών), να βγείτε τώρα από την αίθουσα».

Προς στιγμήν ο κ. Μάρκου δεν αποχωρούσε με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ο κ.Μάρκου δεν είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας μετά την εκλογή του ως βουλευτής, καθώς δεν υπήρχε σχετική ρητή πρόβλεψη στο νόμο.

 

Διαβάστε επίσης