Η συγγραφέας Παναγιώτα Σμυρλή στο Πολύεδρο

Για το νέο της βιβλίο "Βαθύ λευκό"

Η συγγραφέας Παναγιώτα Σμυρλή συναντά αναγνώστες και φίλους στον κήπο του Πολύεδρου με αφορμή το νέο της βιβλίο "Βαθύ λευκό" - εκδόσεις Υδροπλάνο.

Σύντομες εισηγήσεις θα κάνουν:
η Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου, φιλόλογος διδάκτωρ Ιστορίας
και η Έφη Γεωργιοπούλου, φιλόλογος.

Είσοδος ελεύθερη με κρατήσεις θέσεων στο 2610 277 342. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω των ειδικών συνθηκών και για τήρηση των μέτρων ασφαλείας!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Χάνς γίνεται μαέστρος της πιο αλλόκοτης ορχήστρας στη συλλογική μνήμη της μουσικής, στο Άουσβιτς. Ο Τζουλιάνο γνωρίζεται με τη Μυρτώ από μια παράξενη σύμπτωση, τόσο σαρωτική όση η έλξη αυτού του απαγορευμένου έρωτα. Η Ρεβέκκα πίστευε παράλογα πως η ισχυρότερη δύναμη πάνω στη γη είναι η αγάπη. Ο Όττο το καθήκον. Ο Γιόχαν η εξουσία. Ο Βολφ, η λυσσαλέα σαγήνη της εκδίκησης. Άνθρωποι σκορπισμένοι σε τέσσερες χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όσο το νερό και η φωτιά, ανέβηκαν στο τρένο της Ιστορίας που εκτροχιάστηκε με εκκωφαντικό θόρυβο, στη δίνη του πολέμου και στη στροφή της μοίρας τους. Ο Χάνς γίνεται μαέστρος της πιο αλλόκοτης ορχήστρας στη συλλογική μνήμη της μουσικής, στο Άουσβιτς. Ο Τζουλιάνο γνωρίζεται με τη Μυρτώ από μια παράξενη σύμπτωση, τόσο σαρωτική όση η έλξη αυτού του απαγορευμένου έρωτα. Η Ρεβέκκα πίστευε παράλογα πως η ισχυρότερη δύναμη πάνω στη γη είναι η αγάπη. Ο Όττο το καθήκον. Ο Γιόχαν η εξουσία. Ο Βολφ, η λυσσαλέα σαγήνη της εκδίκησης. Άνθρωποι σκορπισμένοι σε τέσσερες χώρες, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους όσο το νερό και η φωτιά, ανέβηκαν στο τρένο της Ιστορίας που εκτροχιάστηκε με εκκωφαντικό θόρυβο, στη δίνη του πολέμου και στη στροφή της μοίρας τους.

Σύντομο βιογραφικό

Η Παναγιώτα Σμυρλή έχει ρίζες από τη Σμύρνη αλλά γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και ζει μόνιμα. Ασχολήθηκε με τα Οικονομικά και για χρόνια ισορροπούσε ανάμεσα στους αριθμούς και την τέχνη του λόγου γράφοντας άρθρα, δοκίμια και διηγήματα για μικρούς και μεγάλους, ενώ βραβεύτηκε σε φιλολογικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απέσπασε το Πανευρωπαϊκό βραβείο διηγήματος με το διήγημα «Σπασμένο ρόδι.» Τώρα η λογοτεχνία είναι η κύρια ασχολία της.

Έργα της:

Ανθείας 201, μυθιστόρημα, εκδόσεις Εντός (Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τη νεανική ηλικία.)

Ο γάτος με το ψάθινο καπέλο, μυθιστόρημα, εκδόσεις Καστανιώτη (εντάχθηκε στη γλώσσα της Δ΄ τάξης δημοτικού.)

Έρωτας ποταμός, μυθιστόρημα, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

Τα Τζοβαϊρια της αγάπης, συλλογή διηγημάτων, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.(Διακρίσεις από Αφγανιστάν, Ινδία, σύλλογο Σμυρναίων.)

Εφτά φεγγάρια, μυθιστόρημα, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

Η σφυρίχτρα της Στέφης, παραμύθι, εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική.

Έχει συμμετοχή σε συλλογικά έργα των εκδόσεων Ψυχογιός, Εμπειρία Εκδοτική.

Διαβάστε επίσης