Νέο βιβλίο και κύκνειο άσμα από Αμβρόσιο: «Κραυγή απογνώσεως πλέον… και όχι αγωνίας»

Διατίθεται δωρεάν

«Κύκνειον άσμα» της ιερατικής του αγωνίας χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τη νέα καλαίσθητη έκδοση που κυκλοφόρησε και που παρουσίασε στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή. 

«Το παρόν πτωχόν πόνημα το οποίον αποτελεί και το «κύκνειον άσμα» της εξηκονταετούς ταπεινής ιερατικής μου διακονίας αφιερώνεται Ευγνωμοσύνης ένεκεν εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον την Τρυπητήν, η οποία επέλεξε θαυματουργικώς την ημετέραν αναξιότητα ως Μητροπολίτην της σιτορικής ταύτης Μητροπόλεως» αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης με τίτλο «ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ ΠΛΕΟΝ!... ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ».

Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση περίπου 600 σελίδων στην οποία ο Μητροπολιτης Αμβρόσιος έχει αναφορές από το πατρικό του σπίτι και τους γονείς του στην Πάτρα, την ιερατική του πορεία, φωτογραφικό υλικό με μακαριστούς Αρχιεπισκόπους όπως ο Χριστόδουλος και ο Σεραφείμ - και φτάνει στο σήμερα με σειρά αναφορών και παρεμβάσεων για κοινωνικά και θρησκευτικά ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση του covid κλπ. που ανά καιρούς έχει δημοσιοποιήσει ως «κραυγές αγωνίας».

Με αναφορές στο επάγγελμα του λούστρου –στιλβωτή όπου σαν παιδάκι θυμάται να προσεύχεται «όπως γυαλίζω τα παπούτσια Θεέ μου αξίωσέ με να γυαλίζω κάποτε τις ψυχές των ανθρώπων» όπως με συγκίνηση ανέφερε μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ αλλά και πύρινο λόγο για σειρά θεμάτων που αγγίζουν την κοινωνία μας, αναμφίβολα η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και αξίζει κανείς να την προμηθευτεί και να την διαβάσει.

Το βιβλίο  «ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ ΠΛΕΟΝ!... ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ» διατίθεται δωρεάν στο βιβλιοπωλείο της Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας.

 

ΠΗΓΗ filodimos.gr

 

Διαβάστε επίσης