Άγγελος Μπεκίρης : Ο μεγάλος αθλητής, ο υπέροχος άνθρωπος και ο εκλεκτός φίλος

 

Συμπληρώνονται σήμερα ( 16η Ιουνίου 2015 ) πέντε χρόνια από την ημέρα που έφυγε από την ζωή ο Άγγελος Μπεκίρης, ένας άσος του Πατραϊκού ποδοσφαίρου , ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας αξέχαστος φίλος. Και όλα αυτά διότι ο Άγγελος Μπεκίρης είχε συνδέσει το όνομά του με τον αθλητισμό και με ολόκληρη την κοινωνία των Πατρών και όχι μόνο. Ειδικότερα ο άγγελος είναι αξέχαστος διότι είχε συνδέσει το όνομά του με τη Παναχαϊκή και την ευρύτερη κοινωνία των Πατρών για πολλά χρόνια. 

Κανένας φίλαθλος δεν μπορεί να ξεχάσει την τεχνική του κατάρτιση , την απαράμιλλη μαχητικότητά του και το υπέροχο ήθος. Επίσης όλοι οι φίλαθλοι της περιόδου εκείνης θυμούνται το  « χρυσοκέφαλο » ποδοσφαιριστή, τον οποίο όλοι εφοβούντο ειδικότερα σε κόρνερ εάν έπιανε κεφαλιά οπωσδήποτε θα σημειώνονταν γκολ.  Όλα αυτά και άλλα πολλά τον είχαν καταξιώσει και τον είχαν ανεβάσει ψηλά στην συνείδηση όχι μόνο των φιλάθλων της Παναχαϊκής αλλά όλων των φιλάθλων της πόλεως των Πατρών διότι ο Άγγελος Μπεκίρης υπήρξε και μόνιμο  στέλεχος της μεικτής Πατρών η οποία διέπρεπε την περίοδο εκείνη. Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η φήμη του Άγγελου Μπεκίρη είχε φθάσει και στην Αθήνα διότι συχνά γινόντουσαν αγώνες μεταξύ σωματείων όλης της Ελλάδος της Α΄ κατηγορίας και έτσι πολλά Αθηναϊκά σωματεία τον είχαν ζητήσει για να αγωνιστεί στις ομάδες τους. Μάλιστα σε κάποια φάση τον είχαν πείσει μετά από μεγάλες υποσχέσεις για να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Όμως την ώρα της υπογραφής ζήτησε μια ώρα προθεσμία για να το σκεφθεί καλύτερα και τελικά δεν επέστρεψε για να υπογράψει. Οι λόγοι βέβαια που …επικαλέσθηκε ήταν η αγάπη του προς την Παναχαϊκή διότι πίστευε ότι μια τέτοια πράξη θα εθεωρείτο προδοσία. Έτσι παρέμεινε στην Παναχαϊκή συνεχίζοντας τους αγώνες του για την μεγάλη του αγάπη στη Παναχαϊκή ευρισκόμενος πάντοτε δίπλα στους αγαπητούς φιλάθλους.

Βέβαια εκτός από τους φιλάθλους τον Άγγελο Μπεκίρη τον είχε αγαπήσει ολόκληρη η κοινωνία των Πατρών και όλοι όταν πληροφορήθηκαν τον θάνατό του έλεγαν τα καλύτερα λόγια διότι όλοι θυμόντουσαν τον ευπροσύγορο Άγγελο , ο οποίος χαιρετούσε με αγάπη όλους τους συμπολίτες και συνομιλούσε μαζί τους λέγοντας πάντα τα καλύτερα λόγια για όλους.

Περισσότερο όμως τον θυμούνται όσοι περπατούν την οδό Δημ. Γούναρη , την οποία διέσχιζε καθημερινά και ο ίδιος.Όλοι αυτοί ακόμα τον θυμούνται και όλοι έχουν κάποια καλά λόγια να πουν για τον αξιαγάπητο φίλο τους.

 

Όμως όλα κάποτε στη ζωή τελειώνουν για όλους μας. Έτσι και για τον αξιαγάπητο Άγγελο Μπεκίρη τα πάντα τελείωσαν την 17 Ιουνίου του 2015 . Για αυτό ο γιός του Μιχάλης και όλοι οι συγγενείς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συγκεντρωθούμε στο νεκροταφείο για να τον θυμηθούμε για μια ακόμη φορά και να ευχηθούμε να είναι αιωνία η μνήμη του. 

                                                                                         Οικογένεια 

                                                                                   Άγγελου Μπεκίρη

Διαβάστε επίσης