Πώς δεν θα καταστρέψεις τη σχέση σου με τον άνθρωπο που έχεις κλειστεί στο σπίτι

Μια σύμβουλος γάμου έχει μερικές συμβουλές… αγαστής συνύπαρξης

To να κολλήσεις στο σπίτι με τον άλλο όλη μέρα και όλη νύχτα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο για αρκετά ζευγάρια και οικογένειες.

Κάτι που αποδέχεται ως βασική αρχή η ψυχολόγος με ειδίκευση στα προβλήματα του γάμου, Dr. Erika Geisler, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία «στρεσογόνα».

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι να περνάμε τόσο χρόνο με τον άλλο, ακόμα και αν τον αγαπάμε. Πολλοί άνθρωποι παλεύουν πραγματικά αυτές τις μέρες», λέει χαρακτηριστικά.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αποφορτίσουμε κάπως το τεταμένο κλίμα; Κατά πρώτο, να διατηρεί ο καθένας το πρόγραμμά του. «Είναι σημαντικό πως ακόμα και τώρα που δεν υπάρχει δομή στην καθημερινότητα, να φτιάξουμε μια νέα δομή και ρουτίνα».

Ένας ακόμα τρόπος είναι να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Είτε μέσω απομόνωσης σε ένα άλλο δωμάτιο είτε βγαίνοντας έναν κοντινό περίπατο.

Και σίγουρα, μας λέει, οι περιστάσεις είναι ιδανικές για να μάθουμε να κάνουμε πίσω, αποφεύγοντας αχρείαστες εντάσεις. Εντάσεις που πολλές φορές δημιουργούνται από την κλεισούρα και το άγχος για την εξέλιξη της πανδημίας.

Πρέπει, τέλος, να επικεντρωνόμαστε στα θετικά της αναγκαστικής 24ώρης συνύπαρξης και όχι σε όσα μας χωρίζουν ή μας προβληματίζουν.

«Αυτό είναι κάπως σαν δώρο», καταλήγει, «συμβαίνουν πολλά κακά πράγματα τώρα που μιλάμε, δεν έχουμε όμως συνήθως τόσο χρόνο με την οικογένειά μας»...

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης