Πώς θα καθαρίσεις τα εργαλεία hairstyling;

 

#Μένουμε σπίτι και θα στο πούμε όσες φορές χρειαστεί ακόμα. Είναι αλήθεια ότι έχουμε χάσει τις μέρες της καραντίνας, υπάρχουν φορές που δεν ξέρουμε τι μέρα είναι και αναζητάμε διαρκώς νέα πράγματα να κάνουμε. Σφουγγάρισμα, σιδέρωμα, ντουλάπες και μαγειρική ανήκουν στις basic καθημερινές μας συνήθειες πλέον. Δε χρειάζεται, όμως, να μείνουμε μόνο σε αυτά. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα, που τον υπόλοιπο χρόνο δεν σκεφτόμαστε καν, αλλά ούτε και προλαβαίναμε.

Αφού καθάρισες την οδοντόβουρτσά σου και τη βούρτσα μαλλιών όπως σου δείξαμε εδώ στο Queen, ήρθε η ώρα για τα εργαλεία hairstyling. Μπορεί τις τελευταίες μέρες να μην τα χρησιμοποιείς πολύ, αλλά σκέψου πόσο συχνά τα χρησιμοποιούσες πριν την καραντίνα. Κι αν αναρωτιέσαι γιατί πρέπει να τα καθαρίσεις, αμέσως τώρα θα σου λύσουμε την απορία.

Τα εργαλεία θερμότητας συγκεντρώνουν ρύπους από την ατμόσφαιρα, αλλά και από τα μαλλιά σου, ενώ συσσωρεύουν και υπολείμματα προϊόντων που εσύ έχεις ψεκάσει ή απλώσει στην τρίχα σου. Σκέψου, λοιπόν, τι «κουβαλάει» το ψαλίδι μαλλιών ή η πρέσα ισιώματος! Αν δεν τα καθαρίσεις, τα υγιή μαλλιά σου θα καίγονται περισσότερο και οι ρύποι θα πηγαινοέρχονται.

Μάθε τώρα πώς θα τα καθαρίσεις!

Σεσουάρ για στέγνωμα

Καθάρισε με ένα βαμβακερό ύφασμα τον εξαερισμό στο πίσω μέρος, όπου συσσωρεύονται πολλά χνούδια και αρκετή σκόνη. Κάνε το ίδιο και στο μπροστινό μέρος, αφαιρώντας το στόμιο. Καλό είναι αυτή η διαδικασία να γίνεται μία φορά το μήνα.

Πρέσα ισιώματος και ψαλίδι μαλλιών

Βγάλε από την πρίζα την πρέσα ή το ψαλίδι και άσε τα να κρυώσουν, αλλά όχι εντελώς. Όσο είναι ελαφρώς ζεστά, καθάρισέ τα με ένα κομμάτι βαμβάκι, το οποίο θα έχεις εμποτίσει με οινόπνευμα. Καλό είναι αυτή η διαδικασία να γίνεται μια φορά την εβδομάδα, ειδικά αν χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου διάφορα προϊόντα styling.

Διαβάστε επίσης