Κορονοϊός: 31 κρούσματα - 418 συνολικά - 64 "ορφανά" - 13 διασωληνωμένα - Τσιόρδας: Ελπίδες από σχήμα φαρμάκων σε Κίνα και Γαλλία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΡΔΑ

Στα 418 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε  31 νέες περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας. Από αυτά 64 είναι απροσδιόριστα, ενώ 13 άτομα είναι διασωληνωμένα με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 70 έτη.

ΕΚΤΑΚΤΟ - Χαρδαλιάς: Από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις των 10 και άνω ατόμων - Τσουχτερό πρόστιμο για παραβάτες

Έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα. Επιπλέον, 14 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο,.

Οι ανακοινώσεις έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης από τις Αρχές για τον κορονοϊό.

Τσιόδρας - Κορονοϊός: Υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα είναι 2.000 με 3.000

Οπως επισήμανε ο κ. Τσιόδρας "Ταυτόχρονα κυκλοφορούν έξι ακόμα κατηγορίες άλλων αναπνευστικών ιών και τουλάχιστον τέσσερις κατηγορίες κορονοϊών. Η ένταση των μέτρων για το νέο ιό θα βοηθήσει και στην κάλυψη για αυτούς τους ιούς", υπογραμμίζοντας "Θέλει προσοχή να μην περάσουν λάθος μηνύματα στον πληθυσμό".

Κλείνοντας ο κ. Τσιόδρας είπε «Υπάρχουν ενθαρρυντικά δεδομένα», καθώς υπάρχουν ελπίδες από φάρμακα και σχήμα φαρμάκων σε Κίνα (αρνητικοποίηση σε 4 μέρες) και Γαλλία.

Να σημειωθεί ότι χθες 17 Μαρτίου ανακοινώθηκε και ο πέμπτος νεκρός από τον φονικό ιό στη χώρα μας.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα οικονομικά μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Όλα τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων

Διαβάστε επίσης