Σπ. Μυλωνάς: Τέλος η οικοδομική αυθαιρεσία στην Κ. Αχαϊα

 

Με εντολή του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά ξεκίνησαν έλεγχοι για τις οικοδομικές αυθαιρεσίες στο πολεοδομικό συγκρότημα της Κάτω Αχα'ί'ας και όχι μόνο.

Ειδικότερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Γκοτσόπουλος επιφορτίστηκε με το καθήκον να εντοπίζει παραβάσεις και προβλήματα σε οικοδομές και να ζητά την παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας για αυτοψίες και ελέγχους.

Στα πλαίσια αυτής της λειτουργίας η υπηρεσία δόμησης του δήμου πραγματοποίησε αυτοψία σε οικοδομή που αναγείρεται επί των οδών Πατρών - Πύργου και Οιβώτα διαπιστώνοντας προβλήματα με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης για διακοπή των εργασιών ενημερώνοντας για τον σκοπό αυτό τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

«Η εποχή της πολεοδομικής αυθαιρεσίας όπου μερικοί συνδημότες μας έχτιζαν κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, ακόμα και κατά παράβαση των οικοδομικών τους αδειών, έχει παρέλθει» δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε ότι «ο Δήμος, διά της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Πολεοδομίας, θα παρακολουθεί την οικοδομική δραστηριότητα στην Αχαγιά και σ’ όλο το Δήμο και θα παρεμβαίνει αποφασιστικά για την τήρηση της νομιμότητας».

 

Σημειώνεται δε ότι μετά την πρώτη παρέμβαση όπου και επεβλήθη διακοπή εργασιών, βρίσκεται επί θύραις και δεύτερη ανάλογη περίπτωση.

Διαβάστε επίσης