Δυτ. Αχαΐα: Ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς καταγγέλλει φαινόμενα χρηματισμού ψηφοφόρων - Ξεφεύγει η κατάσταση στη Δυτ. Αχαΐα

 

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Όραμα για την Δυτική Αχαΐα" αναφέρει:           

Με μια ασυνήθιστη κίνηση ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς έφερε στο προσκήνιο των επικείμενων δημοτικών εκλογών ένα κρυμμένο μεν αλλά κοινό μυστικό. Το χρηματισμό στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Δυτικής Αχαΐα.

Στη σχετική του ανάρτηση ο Σπύρος Μυλωνάς αναδεικνύει τις δύο όψεις του χρηματισμού. «Η πρώτη έχει παρελθόν», αναφέρει και συνεχίζει: «Τα τελευταία τριάντα χρόνια ομάδα πολιτικάντηδων και εκλογομαγείρων δημιούργησε μια παράδοση, πληγή και ντροπή για την Δυτική Αχαΐα και τον λαό της. Την πληγή του χρηματισμού, της εκμετάλλευσης και της εξαγοράς υποψηφίων και σωρηδόν ψήφων από αδύναμες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού και από ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα». Ο Σπύρος Μυλωνάς μιλάει «γι’ αυτούς που μοιράζουν αφειδώς εικοσάρικα και πενηντάρικα» για να νοθεύσουν τη λαϊκή εντολή».

Η δεύτερη όψη του προβλήματος είναι πρόσφατη. Είναι αυτοί που «διορίζουν, μεταθέτουν, υπόσχονται μόνιμη εργασία, χορηγούν δάνεια, εντάσσουν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, τακτοποιούν εκκρεμότητες με την εφορία, χρηματοδοτούν καλοκαιρινές διακοπές και δίνουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα».

Και καταλήγει ο Δήμαρχος: «Έχουν μετατρέψει την ύβρη της Δημοκρατίας σε καμάρι και υπερηφάνεια, σε αποτελεσματικό μέσο επικράτησης στις εκλογές. Έχουν μάλιστα πείσει μερίδα της κοινωνίας μας ότι αυτή η κλοπή είναι συνήθης, φυσιολογική και αυτονόητη διαδικασία».

Μιλώντας σε συνεργάτες του ο Δήμαρχος εξήγησε αναλυτικότερα το νόημα της πρωτοβουλίας του.

«Όσο καιρό ακόμα», είπε «ανεχόμαστε το φαινόμενο της εξαγοράς των ψήφων από τους Ρομά συνδημότες μας η πληγή για τη Δημοκρατία βαθαίνει, οι εν λόγω συνδημότες παραμένουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και η νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος γίνεται κανόνας. Αυτόν τον κανόνα πρέπει εμείς να τον σπάσουμε» ανέφερε κατηγορηματικά.

Μιλώντας για τη δεύτερη όψη του προβλήματος ο Σπύρος Μυλωνάς τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται διαρκώς αποδέκτης καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες υποψήφιοι του συνδυασμού μας προσεγγίζονται και τους γίνονται προσφορές να μεταπηδήσουν, με χρηματικά ανταλλάγματα, σε άλλους συνδυασμούς ενώ ένα κανονικό όργιο ψευδών υποσχέσεων βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Στο υπό κατασκευή εργοστάσιο απορριμμάτων που θα απασχολήσει περίπου 90 εργαζόμενους, έχουν λάβει υποσχέσεις ότι θα διοριστούν εκεί εκατοντάδες συνδημότες.

 

«Θέτω αυτά τα ζητήματα δημόσια για τρεις λόγους υπογράμμισε ο Δήμαρχος. «Πρώτον γιατί βλάπτουν τη Δημοκρατία, δεύτερον επειδή εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τρίτον διότι πρόκειται για απόπειρα νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος που δεν θα την επιτρέψουμε. Από εδώ και εμπρός ο λόγος ανήκει στους δημότες την κρίση των οποίων εμπιστεύομαι πλήρως», κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ